Lovgivning i DanmarkPolitisk arbejde i DFAC – del 3 af 4

Politisk arbejde i DFAC – del 3 af 4

Landspolitisk arbejde (del 3 af 4)

Danmarks Frie AutoCampere har gang i mange autocamperpolitiske aktiviteter. Nogle på kommunalt plan, andre på landsplan. Vi ønsker med åbenhed at opnå de bedst mulige resultater af danske autocamperinteressers arbejde og vil derfor gerne fortælle om nogle af disse. Vi arbejder selvfølgelig primært for vores egne medlemmer, men alle, der kører autocamper i Danmark har gavn af vores politiske arbejde.

Møde med Naturstyrelsen
D. 2. november havde vi et rigtig godt møde med Naturstyrelsen bl.a. om, hvordan man ser på, at autocampere parkerer på Naturstyrelsens områder – der grundlæggende er alle danskeres ejendom, men som lovgivningsmæssigt er at betragte som privat ejendom, administreret af Naturstyrelsen.
Naturstyrelsen har et sted mellem 15.000 og 20.000 parkeringspladser rundt om i landet – og vi er velkomne på dem helt ligesom alle andre er det. Enkelte pladser (max ca. 100) eller områder indeholder særlige restriktioner anført ved skiltning, fordi der er konkrete hensyn at tage.
En årsag kan være, at en P-plads er så populær blandt autocampere, at der opstår ”campinglignende forhold” – at en meget stor mængde autocampere parkerer der. Dette er efter Naturstyrelsens opfattelse i konflikt med campingreglementet og dets ”moderlov”, Sommerhusloven og dennes forarbejder.
Naturstyrelsen ønsker færrest mulige restriktioner og forsøger også nogle af de steder, som rigtig mange autocampere besøger, at lave særlige områder til os, ligesom man jo positivt særbehandler ryttere, gående, mountainbikere mv. for at muliggøre deres måde at bruge naturen på.
Det var vældig positivt at høre.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC