Presse materialeOg vinderen blev - en campingplads

Og vinderen blev – en campingplads

Ved DCU´s prisuddeling for “Bedste Stellplatz” var 4 ud og 5 nominerede campingpladser uden specielle tilbud til autocamperfolket.

På Feriemessen “Ferie For Alle” er det en årlig tilbagevendende begivenhed, at DCU uddeler flere forskellige camping awards.

Hvad der gives en pris for har varieret over tid, men det som gør dette års prisuddeling interessant for autocampersegmentet er, at der i år blev uddelt en ny pris – “Bedste Stellplatz”.

I alt var der 5 nomineret til prisen, men lidt overraskende var 4 af dem helt almindelige campingpladser uden specielle tilbud til autocamperejerne.

Dette fik John Ipsen til tasterne, og d. 1. marts kunne man i facebook-gruppen “Autocampergruppen” læse det indlæg, som du finder sidst i dette opslag – et indlæg som DFAC har fået lov til at gengive ordret.

At DFAC finder indlægget interessant skyldes, at det adresserer en bekymring DFAC har haft siden 2022, hvor DCU blev optaget som medlem af Autocamperrådet og dermed fik en plads i ACR´s bestyrelse.

Det er svært at forestille sig, at to foreninger, som helt grundliggende burde have hver sin dagsorden, vil være i stand til at komme med løsninger, hvor den ene part ikke har måttet æde en kamel undervejs.

Hvorfor skulle DCU arbejde for bedre vilkår for autocamperejerne, herunder etablering af flere billige autocamperpladser, når de helt grundliggende må formodes at have størst interesse i at skaffe gæster på campingpladserne?

Med campingpladser som 4 ud af 5 nominerede til bedste Stellplatz, kan der vel næppe herkse tvivl om, at DCU mener, at en autocamper befinder sig bedst på en campingplads.

Det skal bemærkes, at John Ipsens opslag i Autocampergruppen, fik både “likes” og positive kommentarer fra et par af ACR´s områdeambasadører kort tid efter det blev slået op. I dag er disse trukket tilbage.

Læs John Ipsens opslag herunder:

Totalt misvisende DCU Camping Award I kategorien “Stellplatz” på Ferie for Alle 2024

Ferie for Alle har mange autocampere udstillet fra de forhandlere der udbyder autocampere, men overnatningsmulighederne for at benytte autocampere er kun repræsenteret ved klassiske campingpladser.

Et totalt misvisende indslag havde fundet vej til til Ferie for Alle 2024, idet det store Award Circus ved Anne-Vibeke Isaksen, landsformand i DCU, i år havde en ny kategori med under navnet “Stellplatz”. Kategorien bestod af 5 nominerede pladser, hvoraf kun en af pladserne, nemlig Autocamperplads Oasen Rømø var en reel autocamperplads, måske for at retfærdiggøre kategorien og hvor Oasen Rømø iøvrigt på deres hjemmeside meddeler at – Ophold i campingvogne og telte, samt benyttelse af fortelt på autocampere ikke tilladt. Det eneste pladsen har med campingpladser at gøre, er at tilladelsen er givet efter regler for campingreglementet.

De øvrige 4 nominerede i kategorien “ Stellplatz – bedste oplevelse med autocamper” var alle klassiske familie campingpladser, med hoppe puder og legepladser, som autocamperturister i øvrigt ikke er ivrige for at opsøge og mange ikke ønsker at blive identificeret med. Intet på pladserne indikerer at de gør noget som helst for en bedre oplevelse med autocampere. Vinderen tager i højsæsonen 315 kr for 2 pers. med strøm, men intet om særlige tiltag for autocampere eller oplysninger om funderede pladser mv.

Vinderen i kategorien Stellplatz blev, (da, da) – Sandskær Strandcamping, Aabenraa, der beskrives som en familiecampingplads med god beliggenhed og iøvrigt intet om autocampere.

No. 2 blev Western Camp i Rødby, der beskrives som følger “ Western Camp er en pragtfuld og velindrettet familie-campingplads i ægte Western stil med egen sherif, saloon og fængsel” og ikke et ord om autocampere iøvrigt.

No. 3 blev Danmarks mest besøgte autocamperplads og en reel plads indrettet udelukkende til autocampere med hensyn til autocampernes størrelse og vægt samt forsynings og tømmefaciliteter. Pladsen er vel det man med rette kan kalde en luksusplads for autocampere.

No. 4 Hummingen Camping på Lolland. Pladsen beskriver sig således: “Hummingen Camping er en hyggelig og familievenlig campingplads med sit helt eget solopvarmede badeland.”

No. 5 Gl. Klitgaard Camping og hytteby i Nr. Lyngvig ved Løkken. De beskriver sig således: Gl. Klitgaard Camping er en af de smukkest beliggende campingpladser i Danmark. Helt ud til det skønne Vesterhav og med en af de dejligste strande, som indbyder til masser af aktivitet.”

“ Stellplatz –” ? Det er ikke lige sådan de fleste autocamperbrugere fortolker det udsagn, der betyder en parkeringsplads forbeholdt en særlig gruppe køretøjer, fx. autocampere, dermed ikke sagt at man godt kan have en OK oplevelse på en campingplads. Stellplatz er det tyske ord for autocamperparkeringsplads, hvilket ikke er en campingplads, så allerede her er temaet helt misforstået.

Hvis DCU/Ferie for Alle ville nominerer en ”Stellplatz”, der oven i købet ligger som et supplement til campingpladser, kunne de have startet med den lokale Sunds SøCamp, som til Ferie for Alle kunne melde om alt optaget fredag og lørdag nat og med flere forgæves besøg at autocampere. Torsdag til fredag kun enkelte ledige pladser og en fyldt restaurant flere af dagene. Denne plads er ligeledes godkendt efter campingreglementet, da den ligger på en gammel nedlukket campingplads.

Ligeledes kan jeg nævne Søndervig Camping, Tønder Camping og Autocamperplads, Ballum Camping med separat AC plads. Vadehavs Camping med separat AC plads, Juelsminde Camping med adskilt AC plads, Hvide Sande Camping med AC pladser ved havnen, Aabenraa Citycamp og Camperstop, Købingsmark Strand Camping med Autocamperplads Als, kommandørgården Rømø med særligt indrettet AC plads m.fl

Det er en hån mod autocamperturismen, men ikke overraskende fra campingbranchen, der gør alt hvad de kan for at tilrane sig lovgivningen for overnatning i autocampere, med vildledende informationer.

Hvis endelig at nogen har lyst til at uddele Oscars til autocamperpladser, så gør som både tyskerne, nordmændene og svenskerne med læservalg I Tyskland så det således ud:

https://www.promobil.de/…/stellplatz-des-jahres-2024…/

Den misvisende afstemning om autocamperpladser er nu også kommet den norske autocamperside Bobilveden for øre: “ Danske DCU har ikke kun kåret de bedste danske campingpladser og autocamperpladser”. Ærgerligt at udenlandske autocamper turister skal fyldes med den form for fejlagtig info.

Dette har intet med afstemning om autocamperpladser at gøre, men måske et DCU forsøg på at udviske forskellen på autocamperpladser og campingpladser, af en eller anden grund. En skændsel mod autocamperturismen.

DCU er en interesseorganisation, der varetager danske campisters interesser. Organisationen driver selv 20 campingpladser i Danmark, men ingen af ​​disse var blandt vinderne i nogen af de mange kategorier. BUM

Tidligere artikel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC