Lovgivning i DanmarkPolitisk arbejde i DFAC - del 1 af 4

Politisk arbejde i DFAC – del 1 af 4

Landspolitisk arbejde (del 1 af 4)

Danmarks Frie AutoCampere har gang i mange autocamperpolitiske aktiviteter. Nogle på kommunalt plan, andre på landsplan. Vi ønsker med åbenhed at opnå de bedst mulige resultater af danske autocamperinteressers arbejde og vil derfor gerne fortælle om nogle af disse. Vi arbejder selvfølgelig primært for vores egne medlemmer, men alle, der kører autocamper i Danmark har gavn af vores politiske arbejde.

Om det reviderede campingreglement, der har været på bedding siden 2016, er vores grundlæggende holdning: At vi som autocampere, når vi parkerer, også fremover skal være undtaget fra det. Det står allerede i Vejledningen til Campingreglementet – vi vil gerne have det skrevet ind i selve lovteksten.

Vores budskaber har man i høj grad lyttet til i Erhvervsstyrelsen, som varetager udformningen af Campingreglement. Det kan vi se af Erhvervsminister Rasmus Jarlovs svar til Henning Hyllested, da denne i september spurgte ind til, hvad status var på Campingreglementets udvikling. Interessant er især bilaget til besvarelsen, som indeholder de forskellige hørte interessenter og aktører og Erhvervsstyrelsens anbefalinger.
Her kan vi læse styrelsens udtalelse om, at vort ønske om døgn- og helårsåbne autocamperpladser kan dækkes af de gældende regler, som man dog mener, bør uddybes i en revideret vejledning, der også skal omfatte kommunernes mulighed for at etablere faciliteter for autocampere. Desuden anbefales, at der udarbejdes en særskilt vejledning om mulighederne for autocampere, og at ”snitflader mellem campingpladser/ P- og rastepladser og autocamperpladser” uddybes i en særlig vejledning.
Dette bilag er vi ret godt tilfredse med – og ser spændt frem til at se udkastene til de foreslåede vejledninger.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC