IndholdMedlems NytNyhedsbrev august 2022

Nyhedsbrev august 2022

INDHOLD:

Masser af autocampere overalt – en venlig opfordring fra bestyrelsen

Bestyrelsen vil gerne lære jer at kende

Kommende arrangementer

Miljøzoner for personbiler – tilskud til partikelfiltre

Nyt på hjemmesiden

Vi bringer en efterlysning

Tak fra bestyrelsen

Masser af autocampere overalt – en venlig opfordring fra bestyrelsen

Vi fornemmer, at denne sommer har budt på den største mængde autocampere i Danmark nogen sinde. Det har affødt adskillige artikler i aviserne om autocampere. Mange er kritiske overfor vores brug af P-pladser til parkering (”campering”), citerer udtalelser fra ejere af overfyldte campingpladser, der føler sig snydt for vores overnatninger og lokale borgere, der mener at kende loven til bunds og udtrykker, at det er forbudt at sove i sin autocamper. Men heldigvis møder vi også positive udtalelser om antallet af AC-turister, der således let og billigt beriger byernes butikker. DFAC har i en række tilfælde kontaktet og sendt saglig og konkret information til journalisterne bag artiklerne og politikere, der har udtalt sig. Rigtig mange af artiklerne bunder i manglende viden – og rigtig mange autocampere!

DFAC har givet input til det notat, som Vejdirektoratet, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har lavet om, hvad autocampere må og ikke må. Seneste udgave ligger på Naturstyrelsens hjemmeside.

Èn ting er, hvad vi må og ikke må. Men helt afgørende for, at disse regler ikke ændres til ulempe for autocamperes frihed er, at vi altid husker at tage hensyn til de fastboende og til, at andre også skal kunne parkere og nyde naturen eller en køn udsigt:

Bestyrelsens bøn til medlemmerne:

Parker bagerst på P-pladsen, så de små personbiler kan holde foran. Vi kan se hen over dem, og når det er aften, kører de hjem. Hold afstand mellem camperne, så almindelige personbiler kan parkere i mellemrummet – når de er kørt, er der bedre afstand til nabo-camperen, og det er godt for din sikkerhed i tilfælde af en brand. Er der fyldt op på en plads, så kør videre og find et andet sted at holde.

Tag altid alt dit affald med, når du kører om morgenen – og tag gerne rigeligt med af det affald, der lå på pladsen, da du kom. Del gerne din glæde over at køre autocamper med de fastboende – jo mere viden om vores dejlige liv med camperen, desto færre misforståelser opstår der. Brug vores base over faciliteter (m/u betaling) når du trænger til at få tømt potten – kort over faciliteter og GPS-filer til download ligger frit tilgængelige på her på hjemmesiden.

Vi arbejder med at etablere P-pladser til autocampere og faciliteter til autocampere m/u betaling overalt i landet. Har du en god ide til en P-plads, som kan aflaste nogle stærkt benyttede pladser i naturen – eller som kan bruges under besøg i byer, eller har du rettelser til vores oplysninger om faciliteter, så skriv til info@dfac.dk

Bestyrelsen vil gerne lære jer at kende

Vi vil i bestyrelsen gerne lære vores medlemmer bedre at kende; hvad er jeres forventninger og hvad håber I på et medlemskab kan bruges til. I DFAC er der mange medlemmer, som vi i bestyrelsen ikke kender ret godt. Nogle har vi mødt på træf rundt om i landet og andre har vi talt med i forbindelse med campingudstillinger m.v. 

Det vil vi gerne lave om på. Bestyrelsen har derfor besluttet at kontakte medlemmerne telefonisk, for at få en snak og for at præsentere os for hinanden. I første omgang er det de ny indmeldte medlemmer, der vil få en opringning. Det er en stor opgave, som tager tid så vi beder om lidt tålmodighed Kniber det med tålmodigheden, så ring os op i bestyrelsen. Det behøver ikke at være om et problem, bare en snak om autocampere og de udfordringer, der er som ejer og brugere af autocampere. 

Kommende arrangementer

Kalender | DFAC

Dragefestival på Rømø 3. – 4. september

Kære medlemmer, børn og barnlige sjæle! Husk at tage børnene eller børnebørnene med!

Kom til Rømø og oplev Nordeuropas største Internationale dragefestival !
For 28. gang afholdes der igen dragetræf på Lakolk Strand, Rømø
Oplev 1000 vis af fantastiske og prægtige drager på himlen – et fascinerende syn af former, farver og figurer.
En ganske uforglemmelig oplevelse for hele familien.

Vi har base på Marsk Camp ved Skærbæk, der er ca. 17 km til stranden over dæmningen.

Hele programmet kan læses på FF.

Bindende tilmelding nødvendigt af hensyn til samlet pladser og planlægning.
Sidste frist er 29.august
Dette kan ske på mail : egon.nowak@hotmail.com eller SMS på tlf. 40339379
Husk at opgive medlems nr. ved tilmelding. I betaler selv ved ankomst.
Træffet afvikles kun såfremt der minimum kommer 15 vogne!
Link til Marsk Camp her: https://www.marskcamp.dk/

Ses vi på Rømø!

Hilsen Mie og Egon
Medlem nr. 1

Hejsager Strand, Haderslev – træf, 15. – 18. september

Følg med i kalenderen, som opdateres løbende: Kalender | DFAC

Fødselsdagstræf i oktober 7.-9. oktober

Sædvanen tro, afholder DFAC sit årlige fødselsdagstræf i første hele weekend i oktober: 7. – 9. oktober 2022. Denne gang i Billund, hvor dette års forårstræf også blev afholdt.
Vi mangler folk til et festudvalg, er du den der har gode ideer eller selv kan bidrage med festligt indslag, ja så kontakt venligst Egon på mail en@dfac.dk eller tlf. 4033 9379
Til yderligere praktisk hjælp efterlyses medlemmer, der bor i Billund eller meget tæt på! Kontakt Egon

Autocamper show Fredericia 2022 – 4.-6. november

Mød DFAC’s erfarne autocamper brugere på vores stand på messen i Fredericia, hvor der på 16.000 m² vises de nyeste autocampere, campervans og udstilling af tilbehør til AC’ere.
Messeudvalget vil gerne bede om, at der melder sig nogle frivillige til at hjælpe på standen. (js@dfac.dk).

Juletræf november/december

Følg med i kalenderen, som opdateres løbende: Kalender | DFAC

Miljøzoner for personbiler – tilskud til partikelfiltre

De fem nuværende miljøzonekommuner København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg kan fra 2023 vælge at skærpe miljøzonekravene, så det ikke længere bliver lovligt for dieselpersonbiler uden partikelfilter at køre i miljøzonerne.

Vi har modtaget invitation til høring af ”Bekendtgørelse om tilskud til montering af partikelfilter i dieselpersonvogne mm.

Her læser vi, at vores forslag til Miljøministeren under høringen om miljøzoner i februar 2022 er blevet hørt , så borgere med en skattepligtig indkomst på under 300.000 kr. i hele landet vil kunne søge om tilskud på max. 2.000 kr. til montering af partikelfilter, og ikke kun som foreslået i de 5 berørte kommuner.

Betingelserne for tilskud bliver: (jf. høringsudgaven af bekendtgørelsen)

§ 3. Der kan efter ansøgning ydes tilskud til ejeren af en dieseldrevet personbil, som har ladet et godkendt partikelfilter eftermontere på sit køretøj, såfremt følgende betingelser er opfyldt:

1) Køretøjet er registreret i Køretøjsregisteret.

2) Partikelfilteret er bestilt til eftermontering den 1. april 2022 eller senere.

3) Partikelfilterets montering er registreret i Køretøjsregisteret på tidspunktet for indgivelse af ansøgning.

4) Ansøger har en årlig skattepligtig indkomst på under 300.000 kr.

Tilskuddet udbetales efter princippet ”først til mølle”. Der er 8 mio. kr. i 2022 og 12 mio. kr. i 2023. Tilskuddet vil kunne søges via denne side, når bekendtgørelsen forventeligt træder i kraft til oktober.

Vi har denne gang ingen kommentarer til bekendtgørelsen. Den er netop, som vi gerne ville læse den. 

Læs mere om miljøzoner for personbiler og partikelfiltre i tråden på FritForum og i nyt fra Juraudvalget.

Til orientering er netop overstået en ny høring om etablering af 0-emissionszoner i de samme byer. I begge zone-oplæg har et væsentligt indspark fra DFAC været, at det skal være muligt at parkere udenfor miljø- /0-emissionszonen og bruge offentlige transportmidler derfra og ind i byerne.

Nyt på hjemmesiden

Du kender det som autocamperbilist kun alt for godt – en stor bil – og alt for små P-båse.

Når man parkerer, er det uanset biltype et krav, at hele bilen skal kunne være indenfor det, som markerer båsen, herunder kantstenen.

Vi bringer en efterlysning

På vores konstituerende møde i bestyrelsen, vendte vi, hvordan vi kan bruge Facebook og stadig beholde Frit Forum som 2 platforme til/med medlemmerne kontakt medlemmerne. Vi vil derfor gerne opfordre vores medlemmer med FB-erfaring, men også gerne med god indsigt i Frit Forum til at melde sig som medlemmer i et lille udvalg herom. Kom glad – vi savner lidt sparring. Tag gerne fat i 0716 – Anna Marie Kansy Holm ( amkh@dfac.dk )

Tak fra bestyrelsen

Vi bragte i sidste nyhedsbrev en efterlysning på en bogholder og det gav pote, så nu bringer vi hermed vores varmeste tak til vores medlem 0316-Willy Juel Jensen. Dejligt, at du meldte dig og velkommen til samarbejdet med bestyrelsen.

Sensommer camperhilsen

Bestyrelsen

Har du brug for hjælp til FritForum? Send en mail til support@dfac.dk
Vil du gerne i kontakt med foreningen? Send en mail til info@dfac.dk
Hjemmeside | FritForum

Tidligere artikel
Næste artikel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC