IndholdNyhederJa tak til store p-pladser

Ja tak til store p-pladser

Du kender det som autocamperbilist kun alt for godt – en stor bil – og alt for små P-båse.

Når man parkerer, er det uanset biltype et krav, at hele bilen skal kunne være indenfor det, som markerer båsen, herunder kantstenen.

Dette gælder også ved kantstensparkering, hvor det kun er muligt at parkere, hvis der ikke er markeret båse på vejene, eller hvor båsene er lavet tilstrækkelige store til at kunne rumme en autocamper.

De tre projekterede P-pladser til Autocampere foran Dagli´ Brugsen i Hemmet.

Det kan i dag være en udfordring at finde steder at parkere lovligt i byerne, uanset om man bruger bilen i det daglige, eller er turist.

Tit ender det med, at man enten må parkere, hvor man selv vurderer man ikke er til gene – med risiko for at tage en P-afgift – eller køre videre.

Helt tilbage i 2018 fik DFAC indført store båse til autocampere og andre store køretøjer i Vejdirektoratets Vejregler, der er de retningslinjer, som bruges, når man f.eks. projekterer P-områder.

Det er bygherren af nye P-områder (eller dennes rådgiver), der skal specificere, at der også skal være P-pladser til store biler – men det sker desværre alt for sjældent.

Der er dog lyspunkter, og Jydske Vestkysten bragte forleden en artikel, der fortalte, at Dagli´ Brugsen i Hemmet (mellem Skjern og Nr. Nebel) er ved at etablere 3 stk. P-pladser til autocampere som en del af deres nye P-område.

I indkøbsområdet BIG i Herlev har man – ret smart- fundet ud af at lave båsene i dobbelt længde, mens Elgiganten i Hillerød og Kvickly i Fjerritslev har store båse til fri afbenyttelse.

De store båse findes rundt omkring og vi vil gerne have flere gode eksempler – send gerne placering og billeder til jj@dfac.dk.

En stor TAK til de forretningsdrivende der har set potentialet i os i de store biler.

I BIG Herlev har man lavet båsene i dobbelt længde

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC