IndholdNyhederFindes der en godhed i at køre autocamper?

Findes der en godhed i at køre autocamper?

Vi kan rejse på mange måder, men at køre i autocamper bringer os ofte tæt på lokale liv og i berøring med samme. En berøring vi alle kan vælge, om den skal være positiv eller negativ.

Jeg tror, at autocamperturister for det meste efterlader lokalsamfund bedre end de var. Det er én af de ting, vi holder af ved at være en del af de mennesker, der lever livet på fire hjul.

Vi begyndte vores fuldtids autocamperliv for cirka 7 år siden

Før vores autocamper havde vi rejst på andre måder i vores liv. Jeg (Annemette) har boet i USA og arbejdet i Sydamerika, Kim har bragt elever fra en efterskole med til lande som Nepal og Filippinerne og oplevelser over og under vandet.

Vi mødtes sent i livet og havde mange af de samme værdier og erfaringer. Vi kunne godt lide at leve sparsomt, uden for megen vægt på materialisme. Vi ville gerne passe på vores planet og fjerne plastik og andet affald fra naturen, hvor vi kom frem i vores autocamper. Begge elsker vi naturen, at vandre og snorkle, og har mange af de samme ønsker for livet.

Autocamperlivet blev med det samme en naturlig del af, hvem vi var og hvordan vi ønskede at bo. Men det skulle vise sig, at det også kom til at handle om mere end os.

Kommer vi mere bag verdens facader i en autocamper?

Man kan gøre noget godt for verden på mange måder, lige meget om man rejser eller ej. Men vi mærker, at via vores autocamper, kommer vi bag nogle facader, som man ikke altid ser som typisk turist.

Vi har ofte tænkt, at Europa og EU for det meste bestod af lande, der påskønner de tanker, vi har omkring naturen og fremtiden. Sådan synes vi desværre ikke altid længere, at det forholder sig.

Vi ser f.eks. mere affald smidt i naturen i Italien end vi ser i Tyrkiet. Generelt er der affald i alt for mange lande, bare man flytter sig en smule væk fra den kystlinje, hvor alle turist resorter ligger – og hvor alt er ryddeligt for øjet, der skuer.

Kommer man en smule bag facaderne, så kan forholdene desværre ofte være det stik modsatte. Det er også et af de elementer, som autocamperlivet har vist os.

Hvorfor kan autocamperlivet gøre noget godt – også for andre?

Vi er nogle af de autocamperturister – og heldigvis ikke de eneste – som samler affald op i naturen for at smide det væk, hvor det hører til. Selv ude i vandet, hvor vi snorkler og undervandsjager, finder vi desværre affald.

Af en eller anden grund rammer det os mere, når vi ser, at der er smidt affald i vandet eller langt væk ude i naturen. Der, hvor man føler det hele, burde være uberørt og dermed beskyttet. Vi mennesker formår dog desværre at forurene i de mest afsides og smukkeste landskaber.

På mange måder, ser autocamperturister bag facaderne og har ofte mulighed for at gøre en forskel. Vi kender flere, der tager affald med sig, som de ikke selv har smidt.

Det er både livsbekræftende og giver en fornemmelse af sammenhold om et fælles gode, at vi er flere autocamperturister, der sammen efterlader det sted vi besøger – i bedre tilstand end det var da vi ankom.

Ser autocamperturister mennesker i øjnene på en anden måde?

Vi føler, at når vi kører til lokale områder rundt omkring i verden, så får vi en anderledes tilknytning via vores autocamperliv. Især når vi opholder os i et område i længere tid ad gangen.

Effektiv støtte til andre i nød, behøver ikke altid gå gennem store organisationer. Selv fra en autocamper kan man gøre en forskel.

Selv når vi investerer i os selv, kan det blive til gode ringe i vandet.

I første omgang handlede det om, at vi savnede at se andre fra Skandinavien, når vi rejste rundt i Marokko.

Landet er så unikt og smukt. Man kan virkelig føle, at man er opdagelsesrejsende, på en måde som det var muligt at være engang. På eventyr ud over nye horisonter.

Måske andre autocamperturister havde lyst til at sejle over Gibraltarstrædet til Nordafrika og vi kunne vise vej?

Hurtigt fandt vi ud af at logistikken ikke ville holde, hvis vi blot sagde “kom med”.

Det ville være kompliceret og svært at få alle ender til at mødes. Ville vi kunne komme med samme færge? Skulle vi forklare alle på forskellige tidspunkter, hvor og hvordan det var nemmest at booke færgen og komme med den? Få internet, veksle valuta? Ville der være plads på campingpladserne, når vi kom frem?

Jo flere vi er, jo større indflydelse kan vi have for andre

Vi fricamperede ofte på vores egne rejser i Marokkos smukke landskab

Nu er vi ikke kun to, men mange flere, som tager til ex Marokko.

Det skønne er, at alle turene kører i eget tempo, uden at klumpe sammen og blive en hæmning for lokalsamfundet.

Det fantastiske er, at nu er vi ikke to, men mange, der ender med at støtte de lokale erhverv i landet – alt fra campingpladser til supermarkeder og små kiosker til håndværkere og bønder.

At vi er autocamperturister, betyder også, at nu er det ikke kun typiske turistattraktioner som Marrakesh, der besøges og handles i, men utallige små lokalsamfund. Fordi vores hjem på hjul tager os til mere afsides lokationer.

Hver gang vi alle, som autocamperturister, kommer i berøring med flere lokalsamfund, så har vi en indflydelse. Det har vi set på vores ture, hvor lokale rundt omkring i landet fik solgt flere varer, bare på grund af, at vi valgte at tage på rejse dertil.

Det er fantastisk, at blot ved at rejse ud i verden, så har vi en positiv økonomisk indvirkning på andre menneskers liv og levned. Nogle steder i verden kan det betyde et vendepunkt for en families muligheder.

Hvilke steder på kortet ender i sidste ende med at betyde mest?

Vores rejser betyder også, at vi researcher lande meget grundigt og har hundredvis af GPS lokationer på vores online kort – alt fra campingpladser til restauranter til seværdigheder til små ukendte punkter.

Men når vi tænker på Albanien, Grækenland, Tyrkiet, Norge eller Marokko med flere, så er der GPS-lokationer, som betyder meget mere for os, end dem der faktisk ender på vores kort.

Vi kender også danskere, som samler affald i Danmark og gør en kæmpe indsats for vores smukke natur – som alt for mange desværre stadig sviner til. Vi forsøger at skabe opmærksomhed omkring sociale medier, fordi – jo flere, der støtter op, jo flere muligheder for at kunne skabe en bedre forandring for os alle.

På denne måde, når vi kigger tilbage på vores autocamper rejser, så ser vi meget mere end de mange GPS-punkter, vi har tastet ind i vores kort.

Autocamperlivet betyder på mange måder, at vi kan være en del af at gøre verden til et bedre sted. Det er en skøn tanke at tage med os i vores rygsæk, når vi rejser ud.

De venligste camperhilsner

Annemette Kruse og Kim Gieseler
DFAC 1195

Tidligere artikel
Næste artikel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC