IndholdFAQCamping Forbudt

Camping Forbudt

Når man kører rundt i Danmark, vil man gentagne gange støde på skiltet ”Camping forbudt”.

Et tilbagevendende spørgsmål er om det gælder en autocamper – og svaret er – både og.

Som udgangspunkt må campering alene ske på campingpladser og dette gælder også for autocampere, campingbiler, campingvogne, telte og lignende transportable konstruktioner.

Der sondres dog i lovgivningen mellem at ”campere” og at ”raste”.

At raste betyder, at man parkerer for at hvile sig – fx hvis man sover, slapper af eller indtager mad med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt.

Hvis man derimod indtager et område for en periode, med et andet formål end blot at
raste, fx ved at opholde sig på pladsen i en længere periode, slår lejr, have opslåede fortelte og teltlignende konstruktioner på taget eller gøre lignende større indrettelser på parkeringsarealet, betragtes opholdet som campering og kan alene ske på en campingplads.

Der sondres i lovgivningen mellem at ”campere” og at ”raste”. At raste betyder, at man parkerer for at hvile sig – fx hvis man sover, slapper af eller indtager mad med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt.

Notat lavet af Erhvervsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen

Det er således helt legitimt at tage en overnatning i sin autocamper, på et område hvor der er skiltet med camping forbudt, så længe opholdet ikke tager form af camping.

Eksternt indhold:

Svar til Folketinget fra transport-, bygnings- og boligministeren om at raste contra at campere

Regler for færdsel, parkering og campering med autocampere, udgivet som fællesnotat fra Erhvervsstyrelsen, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen og vejdirektoratet

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC