IndholdNyhederSådan kan du parkere som tilskuer til Tour de France

Sådan kan du parkere som tilskuer til Tour de France

Interesserer man sig for Tour de France, er en af de ting man, som ejer af en autocamper, formentlig lægger mærke til, det store antal autocampere som altid holder parkeret langs hele ruten.

Med tre etaper i Danmark – og en autocamper i garagen – er tanken derfor også nærliggende, at kombinere autocamperen med folkefesten, Tour de France .

Flere ting at være opmærksom på

Det er dog ikke bare at køre ud og parkere i vejsiden og vente på at touren kommer forbi – faktisk er der ret mange ting man skal være opmærksom på.

Af den officielle tour-hjemmeside fremgår det, at det ikke er tilladt at parkere i vejkanten langs selve ruten. Mange nærliggende veje vil også være spærret for biler, så det er en god idé at undersøge på forhånd, hvor det er muligt at parkere i forbindelse med løbet.

Book din parkeringsbillet på forhånd

I Roskilde, Nyborg, Vejle og Slagelse kan man via Ticketmaster reservere plads til de store parkeringsområder tæt på løbet. Med reservationen følger et bestemt ankomsttidspunkt for at mindske kødannelse på vejene tæt på løbet.

I Sønderborg og Odsherred oprettes der også parkeringsområder, der kan reserveres plads til på forhånd.

Flere øvrige Tour-kommuner opretter også parkeringsområder, hvor det dog ikke er nødvendigt at reservere plads på forhånd.

Det er tilladt for autocampere at parkere på de almindelige parkeringsområder, såfremt de kan være inden for stregerne. Hvordan man undersøger det på forhånd – og hvad man gør hvis man ikke kan være der – er uklart, og det må derfor være op til den enkelte om man tør binde an på den model.

Dedikerede autocamperpladser

Af hjemmesiden fremgår det, at autocampere er velkomne og at der i flere kommuner er oprettet deciderede parkeringsområder for autocampere.

P.t ser det dog ud til, at det i praksis stort set kun er i området omkring Slagelse at der er oprettet egentlige områder til autocampere. Her skal der også købes billet på forhånd og en P-billet koster mellem 250 og 350 kr. – uden faciliteter.

Læs hele artiklen – og besøg de interaktive kort for at finde parkeringsområderne, her

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC