Presse materialeRejser i Autocamper - CO2 belastning

Rejser i Autocamper – CO2 belastning

Rejser i autocamper – en miljøvenlig ferieform

På DR´s hjemmeside kunne man for nylig læse om den rejselystne Anne på 24 år, der har rejst vidt og bredt over hele verden, men som nu i et år dropper flyrejser for at reducere sit klimaaftryk. I stedet rejser hun rundt med bus, tog og især i sin gamle Peugeot Expert fra 1999, som hun bruger som autocamper, når hun kører rundt i Europa og bl.a. har sit surfudstyr med.
Anne har ikke mistet lysten til at se koralrev og isbjørne i naturlige omgivelser, men som hun siger, er det dobbeltmoralsk at flyve derhen, vel vidende at netop det, er med til at skade de ting og dyr, hun gerne vil opleve.
DFAC har været i kontakt med Torben Chrintz, videnschef ved tænketanken Concito, der har lavet beregningerne bag artiklen, og han fortæller, at hans beregningsforudsætninger udmærket dækker kørsel i en lidt ældre autocamper, der kører ca. 10 km/l diesel – forudsat at man rejser 2 personer i camperen, ligesom Anne normalt har en rejsefælle med i sin bil.
Det er ikke første gang, vi ser analyser af autocamperes CO2 belastning. Det tyske Öko-institut analyserede allerede i 2013 forskellige ferieformers CO2 belastning, og også her fremgik det, at alene bus- og togtransport med natligt ophold i enkle sovefaciliteter er mere CO2 venligt end rejser i autocamper.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC