GODT NYTÅR 2024

Her ved afslutningen af endnu et godt autocamper-år, er der tradition for at se tilbage på året, der er gået.

Forårsmødet blev afholdt i Farum. Der var gode debatter med forskellige emner. Der blev startet en debat mht. campingvogne på vores træf. Bestyrelsen mente ikke emnet var godt nok debatteret af alle medlemmerne, så det blev udsat til afstemning på generalforsamling i 2024. Der er nu i efteråret startet en god debat på FritForum med forskellige forslag. Bestyrelsen har også lagt deres “Udkast til Vedtægtsændringer 2024” op, og vi håber mange vil bidrage med deres meninger og ændringer, så vi kan få de vedtægter medlemmerne ønsker. Det er et udkast, som der bestemt kan / skal rettes i før generalforsamling i maj.

Også i 2023 har der været afholdt flere gode og velbesøgte træf i foreningen. Vi kunne dog godt ønske, at flere kom med ideer og indhold til det sociale liv, så vi også på det område kan udvikle foreningen. Husk en@dfac.dk modtager gerne dine forslag og ideer. Forårsmødet og -træf var i Farum. Der var livlige debatter i de gode omgivelser. Fødselsdagstræffet blev afholdt ved Skive med gode faciliteter til både festen og parkeringen af vores biler. Begge vores foreningstræf bød på god mad, hygge og god underholdning for alle. Tak for indsatsen til arrangørerne og hjælperne.

Til alle deltager og arrangører af de forskellige træf skal der lyder en stor TAK fra bestyrelsen. Vi håber på gode arrangementer igen i 2024. Der bliver løbende lagt træf og møder op i Kalender DFAC og på Træf FritForum .

Har du en ide eller lyst at hjælpe, kom endelig pr mail eller tlf til bestyrelsen info@dfac.dk . Vi er altid åbne for tiltag og hjælpende hænder.

Foreningen har været med på de 2 store messer – Ferie for Alle i Herning og Autoshow 2023 i Fredericia. På begge messer mødte vi mange interesserede i livet med en autocamper. Vores medlemmer på standen delte ud af deres erfaring og info til stor glæde for de besøgende. Der kom også mange af vores medlemmer forbi og fik hjælp og oplysninger om nyheder mm. Det er hyggeligt at møde og snakke med de mange autocamper-turister og udbrede kendskabet til vores forening og vores arbejde for bedre forhold for autocampere i Danmark. Det er også på messer, der kan blive skabt nye kontakter til samarbejde, som vi kan have glæde af i vores arbejde. Vi fik mange nye medlemmer på begge messer. Tak for tilliden til de nye medlemmer. Håber I får glæde af medlemskabet og vil deltager og bidrager i foreningens liv sammen med de andre. Lad os tage godt imod og inkludere alle i vores forening, hvor end vi mødes.

Juraudvalget har også haft et travlt 2023 med flere projekter i kommuner og ministerier. Der ligger meget arbejde forud, inden der kommer resultater. Juraudvalget er i efteråret 2023 fusioneret med Pladsudvalget, da de tit arbejder i forlængelse af hinanden. Vi har i år fået sat DFACs aftryk i EU’s kommende kørekortsdirektiv. I december fik vi svar fra transportministeren, at de har en positiv tilgang til forslaget om en generel forøgelse af vægtgrænsen for køretøjer, der kan føres på et kategori B-kørekort, men at der skal afdækkes eventuelle færdselssikkerhedsmæssige konsekvenser. Sikkerhed var også en vigtig del af vores høringssvar. Vi var sammen med andre ”interessenter” til et dialogmøde i Tønder kommune i maj. Der blev ikke lovet eller besluttet noget endeligt, men kommunen indbyder relevante organisationer til et opfølgende møde senere. Vi er altid klar igen! I september afgav vi høringssvar på lovforslag L4 , som kunne betyde store afgiftsforøgelser for nogle autocampere fra oprindelig januar 2024, men udsat til 2025. Efter et stort og omfangsrig arbejde med hjælp fra flere politiker, menige ac-forhandlere, importører af basischasis, importør af brugte autocampere mm og foretræde for Skatteudvalget, lykkedes det til sidst at få et tilfredsstillende resultat, som vi kan være stolte af. DFAC var ene om at kæmpe den kamp til gavn for mange ac-turister. Læs mere og uddybende på FritForum her.

Vores webmaster gennem flere år 0489-Poul Jensen ønsker at stopper. Bestyrelsen takker Poul for sit store arbejde for foreningen med mange web-opgaver og opbygning af de forskellige systemmer, som gør arbejdet nemmere. 0996-Poul Erik Kjær er blevet ”lært” godt op af Poul og har lovet at overtage jobbet. Det betyder også, at vi mangler en suppleant som kan hjælpe Poul Erik. Bestyrelsen vil gerne høre fra dig, hvis du har lyst at hjælpe med IT-opgaverne. Ring eller skriv gerne hurtig til bestyrelsen og hør nærmere om opgaven info@dfac.dk .

Til slut vil bestyrelsen sige TAK til medlemmerne for opbakningen til arbejdet i vores forening, når vi bedt om hjælpende hænder. Dette gælder især til ildsjælene i vores udvalg og til de praktiske funktioner. De er ikke altid så synlige, men er uundværlige og gør en kæmpe indsats og et stort ulønnet arbejde i løbet af året.

TAK til alle.

Vi håber, at medlemmerne også i det nye år vil bakke op og bidrage til, at vi fortsat har en levende og interessant forening.

Husk – Ingen god forening uden gode og aktive medlemmer. Bestyrelsen gør det ikke alene, men er dybt afhængig af jeres ideer, inspiration og hjælp.

Bestyrelsen siger tak for 2023 og ønsker alle medlemmer og samarbejdspartnere

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC