Træf og ture med DFAC4 maj træf hos Karen og Thomas Schultz, Hampen

4 maj træf hos Karen og Thomas Schultz, Hampen

Gik du glip af 4. maj træffet i Hampen? 

Her er en lille beretning om træffet fra 0301-Niels Kyllesbæk, som nok skal give dig lyst til at deltage i fremtidige træf.

Egon Nowak havde som sædvanligt arrangeret et fint træf hos Karen og Thomas i Hampen. Vi mødtes på pladsen i løbet af eftermiddagen den 4. maj. Nogle fik hurtigt lavet en kop kaffe og vi fik os en god sludder indtil alle var mødt, hvorefter Egon gav en orientering om hvad vi kunne forvente af dagene. Om aftenen samlede vi os i nogle biler og kørte til Vinding og så 4. maj lys-fest, som her er en tradition, som er holdt siden befrielsen 1945. En fin og stemningsfuld aften.

Lørdag den 5. maj var der igen rigtigt godt vejr. Da vi havde fået morgenkaffe og snakket lidt med hinanden, begyndte vi at køre mod Søby brunkulslejer. Vi mødtes ved indgangen og gik samlet til en bygning hvor vores guide fortalte levende og humoristisk om tiden med lejerne. Guiden er barnefødt i Søby Brunkulslejerne og en rigtig god fortæller. Efter vi var blevet orienteret om livet fra først i 1940 til omkring 1970 kørte vi rundt i det enorme område sammen med guiden, der på flere strategiske steder stoppede og fortalte levende om livet og arbejdet i lejerne. Vi kørte tilbage til hvor vi startede besøget i Søby og sagde mange tak til vor guide. Herefter spiste vi frokost og hyggede os i det gode vejr. Stille og roligt begyndte vi at køre tilbage til Hampen.
Karen og Thomas stillede deres gasgrill til rådighed og vi grillede og spiste sammen i det gode vejr. Efter solnedgang mødtes flere i “stalden” og drak kaffe og de sidste dråber rødvin og måske også noget andet. Vi var i hvert fald flere der fik ordnet verdens situationen.

Søndag den 6. maj smilede solen igen til os straks fra morgenen af. Da vi var færdige med vore gøremål og fået en tiltrængt kop kaffe, kørte vi til “Den genfundne bro” ved Vestbirk. Det var fint at se denne specielle historie fra en svunden tid.

Jeg er sikker på at jeg på alles vegne kan sige, at det var nogle dejlige dage vi havde sammen.
Jeg synes Egon er rigtig god til at lave træf og han skal bare fortsætte i samme skure.

Med venlig hilsen

Niels Kyllesbeck
Busbjergvej 78
8850 Bjerringbro

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC