IndholdArrangementer2-års fødselsdagstræf på Stauning Fly Museum

2-års fødselsdagstræf på Stauning Fly Museum

I weekenden 13. – 15. oktober afholdt DFAC (herefter kaldet D-fak) 2 års fødselsdagstræf hos Danmarks Flymuseum ved Stauning Lufthavn. Ideen var John Ahrenkiels, Egon Nowak forhandlede tingene på plads og Ole Skovgaard var tovholder før og under træffet.

Man kan vel godt sige at D-fak er kommet flyvende fra start, takket være en dygtig og hårdt arbejdende bestyrelse, bistået af nogle engagerede medlemmer. Der er opnået resultater på det politiske plan, afholdt IT kurser og en række træf og ture.

Danmarks Flymuseum drives af et korps af frivillige, som havde stillet parkeringsarealer til rådighed for vore autocampere. Desuden kunne vi bruge balkonen inde i museet til hyggeligt samvær fra tidlig morgen til sen aften. I løbet af fredag ankom de tilmeldte deltagere, og der blev sparket lidt dæk og fortalt de sædvanlige røverhistorier, som blev skyllet ned med kaffe og en enkelt øl. Fredag aften var der hyggeligt samvær på balkonen til kl. 22.

Lørdag kl. 10:00 bød Peder Morre fra Danmarks Flymuseum velkommen til gruppen og fortalte om museets tilblivelse. Herefter blev vi delt i 2 grupper til en guidet tur gennem museets 3 store haller. Jeres udsendte havde fornøjelsen af at være i Kristian Hansens gruppe, og han fortalte levende og engageret om flyene, og ikke mindst nogle røverhistorier om sit liv med flyvemaskiner. Især afdelingen med Flyvevåbnet var hans hjemmebane, idet han har været med til at samle alle flyene i udstillingen. Udover militærfly er der en stor afdeling med de dansk byggede KZ fly fra Kramme og Zeuthen, hvoraf en stor del er flyveklare, og de bliver luftet ved specielle lejligheder. Desuden flere hjemmebyggede fly og andre kuriositeter, blandt andet Danmarks eneste Spitfire, som de fleste vist kender fra 2. Verdenskrig.

For de teknisk interesserede, er der en afdeling med motorer, hvoraf nogle er “skåret op” så man kan se indmaden.

I et hjørne kan man se en imponerende samling modelfly.

Lørdag eftermiddag var der kaffe med boller og lagkage, som flymuseet havde arrangeret, og inden fællesspisningen kl 18:00 var der nogen, der nåede en lille en på øjet.

Lørdag aften afholdt vi 2 års jubilæumsfest, med medbragt mad, der blev skyllet ned med vin skænket af Egon Nowak, og masser af kage til dessert med en dejlig Calem portvin. Stemningen nåede flere højdepunkter i løbet af aftenen, og der var Verdenspremiere på en D-fak fællessang, som Ellen og Jytte havde begået.

Søndag formiddag hjalp John nogle af deltagerne med at forstå navigationsprogrammet Sygic og appen Campercontact. Sidst på formiddagen begyndte folk at pakke sammen, og fortsætte enten videre i det vestjyske eller hjem.

Vi skylder Danmarks Flymuseum en stor tak for et godt arrangement. Tak til hele personalet, men især til Peder og Kristian for den flotte guidning. Jeg kan stærkt anbefale at aflægge et besøg hos Danmarks Flymuseum, Lufthavnsvej 1, 6900 Skjern. Autocampere er meget velkomne til at overnatte ved museet, og det er gratis, men der er ingen faciliteter, men til gengæld er stedet for det meste roligt.

Nedefor kan I se et slidshow med billeder fra træffet.

Mvh John Ahrenkiel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC