Gratis tømning på campingpladser?

DFAC får mange henvendelser via vores hjemmeside eller Facebook-side. Heldigvis ikke flere end vi kan overkomme at besvare. Nogle er nemme. Hvor i Frankrig kan man leje autocampere? Kan man være medlem af flere autocamperforeninger samtidig? Andre kræver mere. Hvorfor siger kommunen ‘Nej’, når der i Marina-News står at det er noget man nemt kan gøre?

For nylig har vi modtaget en af de nemme; Inge Vestergaard fra Blokhus By Camping skriver:

“Hej Autocampere. Vi har en campingplads og er superglade for alle campister. Men der er en gruppe af Autocampere vi godt kunne undvære. Rigtig mange holder på stellpladser oq lignende og vil ikke gøre brug af campingpladsens overnatningstilbud. Det er helt ok for os så længe alt er inden for lovens rammer. Rigtig mange fra denne frie gruppe benytter sig af vores tilbud om at købe frisk vand til tanken, købe et bad osv. Det er vi glade for. Men så er der en gruppe der ikke mener at de skal betale for noget, og den gruppe har vi det svært med. Det er Autocampere der sniger sig forbi Receptionen, tager gratis bade, benytter køkken og opvask og får lige tømt deres kemiske toilet. Alt sammen noget der ikke er gratis for campingpladsen at servicere, og derfor er det også betalt som en del af overnatningen. Men disse gratister, eller skal vi kalde dem tyveknægte, de er ligeglade med at andre skal betale for at de kan få det hele gratis. Den gruppe har vi det svært med, og det har alle de andre campister også,  for ingen har jo lyst til at betale for andres gratis ferie.

Disse tyveknægte skaber en utrolig dårlig omtale af Autocampere generelt, og det synes vi er en skam. Hvordan kan vi/I sammen få stoppet tyverierne, og få vendt den sure stemning?

Med venlig hilsen Inge Vestergaard”

Det er naturligvis ikke i orden at anvende campingpladsernes servicetilbud uden at betale, så vi iler med en opfordring til dem der kunne finde på det, men også til alle andre om at tage klart stilling: Det gør man simpelthen ikke.

Faktisk er det ikke nok blot at overholde loven. Nogle steder møder man en uvilje mod autocamperturister. Man ser affald og tænker måske “Det er nok en autocamperturist”. Inge Vestergaard har som eksempel på en ‘gratist’ medsendt det viste billede (anonymiseret af DFAC) af en sort kassevogn med påmonteret markise. Bilen er dog på ‘papegøjeplader’ og altså ikke en autocamper med beboelsesindretning, bad og toilet, selvom den ved et hurtigt blik godt kunne opfattes som en autocamper. Men det er et tydeligt eksempel på, at så længe der forekommer modvilje mod autocampere, lige så længe er det ikke nok at opføre sig lovligt – man skal opføre sig bedre end det. Kommer du til en P-plads med efterladt affald, så tag det eller en del af det med. Det gør ikke noget at nogen ser dig. Ikke for at du selv skal sole dig med din ‘feel good’ fornemmelse, men for at autocamperturisterne skal blive opfattet som et kærkomment bidrag til den lokale turisme. Og selvom campingpladsernes holdning til at betjene ikke-overnattende turister varierer stærkt, så har vi ikke hørt om nogen der har fået bidt hovedet af ved at spørge pænt.

Husk det nu. Alle hundejere lader deres hundes efterladenskaber ligge midt på fortovet og alle autocamperejere tror de skal have det hele uden at betale! Nej, vel?

PS: Vi kan hilse fra Inge Vestergaard. Hun er rigtig glad for at vi giver plads til at behandle hendes henvendelse.

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

22/05/2020
Frederiksund siger velkommen... | Danmarks Frie AutoCampere

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

22/05/2020
Overgangsbestyrelse | Danmarks Frie AutoCampere

Læs om DFACs overgangsbestyrelse her, og hvad der er på dagsordenen for den nye bestyrelse:

https://www.dfac.dk/?p=5774

DFAC har holdt generalforsamlingen d. 9.-13. marts, hvor ca. 1/3 af alle medlemmer med deres stemme bidrog til at vælge nye medlemmer til ... See more

15/05/2020
Fyn er fin! Især Nordfyn | Danmarks Frie AutoCampere

En lille artikel om en autocamper tur i en del af Danmark, der byder Autocampere velkomne:

Hvordan kan du som autocamper medvirke til at andre ... See more

På en tur langs Nordfyns kyst i sidste uge, kom vi forbi skønne og hyggelige Bogense. Der samlede vi en Nordfyn guide for 2020 op og se lige her ... See more

10/05/2020
DFAC FritForum - Log ind

Husk generalforsamlingen er i fuld gang på FritForum.

Der er kommet gang i afstemningen, men mange mangler stadig at afgive deres stemme.

De ... See more

« 1 of 3 »

Juni

22jun(jun 22)12:0024(jun 24)10:00Sct. Hans træf - Knivkær - Korsør - 2020

juli

10julalldayVin - og sommerfest i Osthofen hos Borntaler Hof

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:005 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X