Det går fremad – omend langsomt

ENDNU EN KOMMUNE LOVLIGGØR SIN PARKERINGSBEKENDTGØRELSE

Da Anders Fogh sammen med de konservative dannede regering i 2007 var de enige om, at gøre det nemmere at overholde parkeringsreglerne for den bilist der ønsker at overholde reglerne. Det var simpelthen for svært at overholde loven, selvom man gerne ville. Det blev til at vi i 2014 fik indført sorte P-skilte og tydelige regler på private P-pladser, hvis der skulle kunne opkræves en parkeringsafgift. På offentlig vej gælder jo den landsdækkende færdselslov som alle skal kende og rette os efter – er der strammere P-regler, så skal det fremgå af skiltningen. De tidligere regler som tillod, at lokale regler kun fremgik af en bekendtgørelse et sted på kommunens hjemmeside blev afskaffet for biler op til 3.500 kg.

Desværre fejlfortolkede ministeriet reglerne, således at man også med en bekendtgørelse kunne lave særlige P-restriktioner for autocampere, selvom de ikke var over 3.500 kg. Efter en lang snørklet vej gennem diverse forvaltninger endte det i 2016 med at DFAC fik Folketingets Ombudsmand til at få ministeriet igang med at rette fejlen. Det arbejder de fortsat med – heller ikke for Transport- og Boligministeriet er det en nem sag, og de har måttet indbringe en række kommuner til Ankestyrelsen (tilsynet med kommunerne) som nu er i gang med at behandle de lokale bekendtgørelser kommune for kommune.

Et blik på dagsordenen for byrådet i Middelfart i mandags afslører lidt om kringelkrogene.  I Middelfart tænkte kommunen, at der kunne være en sikkerheds-begrundelse for at opretholde et overnatningsforbud på trafikerede veje. Men selv hvis dette skulle være tilfældet, så måtte Transportministeriet alligevel fortælle, at forbuddet ikke kunne indføres via bekendtgørelsen. Så måtte der i stedet skiltes om, at her synes at være et generelt trafikalt sikkerhedsproblem i tilfælde af parkering. Så efter indstilling fra kommunens forvaltning har byrådet besluttet, at begrænsningen fjernes helt i februar 2020. Indtil da er den blot en tom bestemmelse der ikke kan bruges.

Det går langsomt. Også meget langsommere end vi havde forventet i DFAC.

Nogle autocamperfolk frygtede at nu ville der kommet en skov af forbudsskilte til erstatning for bekendtgørelsen på internettet. Det holdt ikke stik. Andre frygtede at nu blev forvaltningerne ‘sure’ på DFAC eller på autocamperne generelt. Det kan ikke afvises, at der har været enkelte der har været irriteret over at skulle ændre deres parkeringsbekendtgørelser, men ligesom vi opfordrer autocamperfolk til at overholde loven – bør loven også overholdes af kommunerne.  Flere kommunale politikere og forvaltninger har brugt anledningen til at tænke sig om en ekstra gang. Vil vi gerne have autocamperturister i kommunen? Udgør de et reelt problem som campingpladsejerne hvert år fortæller os? I Middelfarts tilfælde mener vej- og trafikchefen ikke at det har nogen praktisk betydning om denne begrænsning slettes.

Mens Ankestyrelsen og Transportministeriet arbejder videre på at få kommunerne til at lovliggøre deres parkeringsbekendtgørelser, så arbejder DFAC videre på at hjælpe kommunerne med at gøre deres byer mere attraktive for autocamperturisterne.

Formand: 0004-Henrik Krebs

Kilder:

DFAC’s information om de ulovlige parkeringsbekendtgørelser.

Middelfart Byråds møde den 12. august 2019 – Dagsordenspunkt 207.

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

02/07/2020
AC i Silkeborg | Danmarks Frie AutoCampere

Silkeborg og søhøjlandet er jo et smukt sted i Danmark.
Især i Silkeborg har det indtil nu været op ad bakke, hvis man vil parkere sin ... See more

Med autocamper til Silkeborg. Som det sikkert er de fleste bekendt, har DFAC gennem lang tid arbejdet for at få skabt bedre forhold for autocampere ... See more

02/06/2020

Som skrevet om tidligere, er der nu er kommet 4 nye autocamperpladser i Frederikssund kommune, hvor der er opsat skilte, så man kan se, at ... See more

27/05/2020
Registrer din autocamper - DA

Når man kører over Storebæltsbroen i Autocamper, har man enten skulle benytte manuel bane eller efterfølgende kontakte Storebælt for at få den ... See more

Tilføj din autocamper (maks 3.500 kg) til din Storebælt Privat-aftale Indtast oplysningerne om din autocamper i formularen nedenfor, så betaler du ... See more

22/05/2020
Frederiksund siger velkommen... | Danmarks Frie AutoCampere

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

« 1 of 4 »

juli

10julalldayAFLYST - Vin - og sommerfest i Osthofen hos Borntaler Hof

august

28aug(aug 28)12:0030(aug 30)12:00AFLYST - Nørkle træf

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:005 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X