IndholdFormandens hjørneOCFF eller Campingrådet

OCFF eller Campingrådet

I en artikel på fyens.dk skriver Campingrådet at Kerteminde kommune påfører campingpladserne urimelig konkurrence. Øh – Campingrådet. Nej, det var OCFF – svært at se forskel. Men er det nu også forkert det kommunen gør?

Hvis Kerteminde Kommune gerne vil sikre, at den attraktive gruppe turister som autocamperfolket udgør, føler sig velkomne i kommunen, er man nødt til at sikre flere egnede pladser til dette voksende segment. Det er med andre ord en kommunal opgave at sikre, at autocamperne får flere muligheder for at parkere og bruge byen, uanset om det er dag eller nat.

På fyens.dk kunne man den 16. juli 2019 læse, at campingforeningen OCFF (nogle campingpladser og forhandlere i campingbranchen) mener at deres medlemmer har eneret på at udføre denne opgave – at de priser, som opkræves for parkering og som giver et stort overskud til kommunen er kunstigt lave i forhold til hvad en privat campingplads kunne tilbyde.

Retorikken minder i uhyggelig grad om det vi har hørt fra ‘Campingrådet’ gennem mange årtier. Alt fra Naturstyrelsens gratis primitive ‘shelter-overnatninger’ til udlejning af feriehytter skulle kontrolleres af Campingrådet til skade for det øvrige erhvervsliv. Campingrådet er nu konkurs, dets metoder er kendt ulovlige af konkurrencerådet og undersøges stadig af bagmandspolitiet. Denne turismefjendtlige holdning er nu tilsyneladende overtaget af foreningen OCFF.

Det er ikke en kommunal opgave at finde nye erhvervsaktiviteter, der giver indtægter til en slunken kommunekasse. Det er derimod en kommunal opgave at opfylde behovet for parkering, uanset om det er en borger i kommunen der skal besøge en dagligvarebutik, en leverandør der kommer med et stort læs varer til butikken eller en turist, der vil gå en tur langs klinten eller besøge en af byens restauranter. Også selvom det tilfældigvis foregår i en personbil, der OGSÅ kan anvendes til campering på en campingplads. En kommune, der tager godt imod dette turismesegment vil blive besøgt af et større antal autocamper-turister – og nogle af dem vil vælge et tilbud fra campingpladserne, såfremt det er attraktivt. Alternativet er at køre videre til en anden by eller et andet land. En autocamper er en personbil på fire hjul – beregnet til at køre derhen, hvor man føler sig velkommen.

Vi håber at Kerteminde vil fortsætte med at udvikle sig i retning af at være endnu mere attraktive for autocamper-turister.

Henrik Krebs

Formand

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC