primagazDe blå ‘Primadomma-flasker (letvægts- / composit) er kaldt tilbage fra Primagaz fordi de kan udgøre en sikkerhedsrisiko. Problemet er, at hvis de bliver udsat for en længerevarende brand, så kan de eksplodere. Det er naturligvis ikke en risiko man løber til hverdag, men hvis du parkerer tæt mellem en stribe autocampere på en italiensk campingplads og den ene bryder i brand, så er en eksplosion jo ret ubehagelig.

Det anbefales derfor at du benytter dig af tilbuddet om en ombytning. Det sker som en normal ombytning hos forhandleren hvor du får udleveret en flaske af den nye og sikrere type. Er den indleverede flaske tom eller næsten tom, betaler du på normal vis for gassen. Er der derimod mere end 1/3 gas i flasken, så sker ombytningen til en fuld flaske uden beregning. Det vil næppe være muligt at bytte en tom flaske lige over med en ny tom flaske, men det er op til forhandleren.

Hvordan de nye flasker reagerer ved en længerevarende brand foreligger der ikke noget om. Man skulle måske spørge. Men først og fremmest skal man jo behandle gas med den fornødne alvor og respekt, så risikoen for en ‘længerevarende brand’ minimeres.

Kilde Primagaz.dk