IndholdArrangementerAffaldsopsamling 2021 – et flot resultat

Affaldsopsamling 2021 – et flot resultat

DFAC afholdt i weekenden d. 17.-18. april affaldsopsamlinger to steder i landet, hvor autocamperfolk befriede naturen for i alt 330 kg affald. Det er en god tradition, vi har, og rart at kunne mødes om et godt formål.

Allerede d. 16. april om aftenen kom flere autocampere til P-pladsen bag museet Sankt George i Thorsminde, og flere dukkede op næste morgen, så autocamperfolk fra 9 vogne fra det meste af DK var klar med godt humør og energi, tænger, handsker og poser kl. 10.00, og vi spredtes ud over det kønne strandområde.

Vi nåede at komme både nord og syd for kanalen, humøret var højt og snakken gik godt på afstand under og efter turen. Og man må sige, at der ”var bid” !!

I løbet af nogle timer fik vi slæbt i alt ca. 300 kg. affald sammen – mest plastik og reb, der jo i dag også er plastik. Plastik, der ældes, bliver ikke ”væk”, men nedbrydes til mikroplast, der optages i fisk, i havbunden – og i os mennesker. Men disse 300 kg. plast blev nu i stedet kørt til genbrugspladsen.

Bagefter spiste vi frokosten – som nogle hentede fra Cafe Havglimt – i camperen og kørte videre i hver sin retning – det var en god dag og vi fik ryddet godt op i området.

D. 18. april gik det los på Værløse gamle flyveplads med 5 deltagere. Her var ikke så meget affald 🙂 – til gengæld var det småt – skodder, glaskår, strips og metaltråd – og vi havde stor glæde af vores opsamlertænger. I alt ca. 30 kg. blev det til.

Det var et herligt vejr, stille og høj sol, så vi fortsatte til kl. 16 og vi mødtes et par gange – med afstand – med egen kaffe, te, kager og mad. Men – stadig med afstand – delte vi et herligt hjemmebag

og sammen så vi på helt nyfødte lam på Naturstøttepunktet Hjortøgård.

Det blev en dejlig dag og vi efterlod et endnu renere område omkring parkeringspladserne på flyvestationen.

Det var rart at mødes med nye og gamle venner og gøre en fælles indsats med et godt formål – det gør vi igen!

Jørn og Jytte

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC