IndholdNyhederSpændende udvikling i Sønderborg

Spændende udvikling i Sønderborg

Tirsdag d. 30.11 skal Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg tage stilling til fremtiden for Autocampere i Sønderborg. I oplægget til mødet ser fremtiden lys ud for at besøge Sønderborg i en autocamper

Tirsdag d. 30/11 mødtes Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg, for bl.a. at drøfte autocamperes fremtidige parkeringsmuligheder i kommunen.

Drøftelserne vedrørte dels mulighederne for parkering af autocampere i kommunen og dels det ekstraordinære behov, der vil være i forbindelse med Tour de France 2022.

P.t. ser det fremlagte rigtigt godt ud og hvis planerne bliver implementeret, kan vi som autocamperejere fremover sætte et ekstra kryds ved besøg i Sønderborg kommune og i Sønderborg by.

DFAC var i foråret 2021 i konktakt med formanden for udvalget om autocamperparkering i kommunen generelt, og specifikt om mulighederne ved lystbådehavnen – og ved Sønderborg Slot – hvor flere aviser havde skrevet om, at det var et problem, at autocamperne parkerede. Naturligvis var Tour de France ruten via Sønderborg også på dagsordenen.

Siden har Teknik- og Miljøforvaltningen i Sønderborg arbejdet konstruktivt videre og er nået frem til et godt og gennemarbejdet oplæg, hvad angår de langvarige visioner for autocamperes parkeringsforhold, men også om de midlertidige, ret omfattende, muligheder for korttidsparkering, i forbindelse med Tour de France.

I materialet til mødet tirsdag kan man læse, at forvaltningen virkelig er på bølgelængde med autocamperturisternes ønsker og behov. DFAC holder kontakten til kommunen og giver en hånd, hvor vi kan bidrage til denne positive udvikling.

Hvad angår autocamperes parkering ved Sønderborg Slot har forvaltningen forespurgt politiet i Syd- og Sønderjylland, om muligheder for specifikt at forbyde autocamperes parkering og overnatning på området, hvilket politiet har forklaret, ikke er muligt.

Foto: Sønderborg kommune

Autocampere kan derfor, på lige fod med andre personbiler, fortsat parkere ved slottet – vi opfordrer dog til, at dette sker under videst muligt hensyn til de fastboende og andre besøgende i området.

Tilbagemeldingen fra Syd- og Sønderjyllands Politi er helt i tråd med Bornholms Politis afgørelse i marts 2021, som er afgørende for det videre arbejde om autocamperes parkeringsforhold på Bornholm.

Bornholms Politi sagde her lodret nej til en specifik skiltning mod autocamperes parkering, og i referatet af Natur- og Miljøudvalgets møde d. 1. juni 2021 ses, at Danmarks Frie Autocamperes input har været afgørende. Også på Bornholm arbejder man derfor nu videre med en positiv modtagelse af autocamperturister.

De positive takter i Sønderborg har været omtalt i Sønderborg nyt, i en artikel om AC parkering ved slottet og én om de fremtidige planer for P-pladser til autocampere.

DFAC MENER

Politiet har den seneste tid flere gange afvist muligheden for at skilte specifikt mod autocampere.

Danmarks Frie Autocampere arbejder ud fra det princip, at et ”velkommen” skilt på udvalgte pladser, og enkle faciliteter til autocampere, langt bedre end forbudsskilte, flytter autocamperne derhen, hvor parkering ønskes.

Således kan autocamperne og kommunens handlende gensidigt få glæde af hinanden under hensyntagen til de fastboende i området.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC