Presse materialeRom blev ikke bygget på en dag.

Rom blev ikke bygget på en dag.

Rom blev ikke bygget på én dag

-og det gør Danmark som et autocampervenligt land heller ikke.

Men en endelig beslutning i Teknisk Udvalg i Holstebro i går d. 7-3-2017, er et vigtigt skridt på vejen. Her blev det besluttet at revidere den kommunale bekendtgørelse for standsning og parkering i Holstebro Kommune således, at bekendtgørelsen kommer til at følge Transport- og Boligministeriets afgørelse (se https://www.dfac.dk/?p=2756), hvorfor §3. ”Der må ikke parkeres køretøjer med henblik på overnatning” nu bliver slettet.

Afgørelsen blev forhåndsomtalt i Holstebro-Struer Dagblad.

Der gik næsten 2 år fra den første indsigelse mod Justitsministeriets fejlagtige fortolkning af Færdselsloven til vi fik medhold i vores klage til Ombudsmanden over denne fortolkning. I denne periode nåede 34 kommuner at skrive parkeringsbekendtgørelser, der fulgte fortolkningen. Det kan derfor ikke undre, at det også tager tid før rettelserne kommer igennem i kommunerne – men vi kan se, at der nu er ”skred i sagerne” i flere kommuner.

Naturligvis følger vi op overfor kommunernes plan- og/ eller trafikafdelinger med henblik på at etablere parkeringspladser størrelse XXL på pasende steder, således at kommunerne kan spare store udgifter til skilte. Vores erfaring er, at ét ”Velkommen til kommunen” skilt og et par henvisningsskilte gavner mere end 50 forbudsskilte.

Holstebro er en spændende kommune at besøge – nu også for autocamperturister – og DFAC følger op på beslutningen i går.

Transport- og Boligministeriets afgørelse skal ses sammen med den naturlige hensynsfuldhed overfor omgivelserne, som autocamperejere normalt udviser. Det er ikke alle politikere bekendt, og det gør vi i DFAC noget ved. Men samtidig er det vigtigt at vi opfører os ”ordentligt” og tager hensyn til borgerne i de kommuner vi besøger. Spørgsmålet: ”Hvis du boede på denne vej, ville du så have det OK med, at en autocamper parkerer her for natten?” er en meget god rettesnor for etikken.

Bestyrelsen, DFAC

 

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC