IndholdJuraGastest krav i Schweiz

Gastest krav i Schweiz

FritForum finder du et udmærket, informativt indlæg fra Renate Hovald om de restriktive regler for brug af gas i campingvogn og autocamper i Schweiz. Vi har valgt, at bringe indlægget i dets fulde længde her på DFAC.DK, så man også kan læse det uden login til FritForum.

Nyt fra pålidelige kilde (Womoblog.ch) i sammenfattende oversættelse:

Nye regler om brugen af campinggas i Schweiz

De nye regler gælder for alle gæster/besøgende på campingpladser i Schweiz, som bruger flydende gas i deres telt, campingvogn eller autocamper. Dette gælder også for engangsovernatninger. De vigtigste punkter:

Hver overnattende gæst på en campingplads er forpligtet til at kunne forevise en gyldig hhv. gastest-dokumentation eller gastest-vignette (sidstnævnte er åbenbart noget schweizisk).
Gastesten skal foretages hvert kalenderår.
Uden en gyldig dokumentation på en aktuel gastest kan man afvises fra campingpladsens side. For køretøjer / campingvogne, indregistreret i udlandet, accepteres den i udlandet gennemførte gastest.

Gastest-dokumentationen skal forelægges på forlangende. Bliver den ikke godkendt, må man ikke bruge sit gasanlæg – altså hverken til madlavning, opvarmning eller køleskabet.

Dette bare til information. Så afgør man jo selv, om det er vigtigt for ens egen campingadfærd. Faktum er i hvert fald den, at Schweiz er meget restriktiv hvad regler og forordninger angår, også mht. camping. Det gælder også for overnatning i autocamper på en almindelig parkeringsplads. Der skrives i bloggen: Overnatning på en parkeringsplads tolereres for det meste, men den af autocampisterne tit og ofte citerede “genetablering af køredygtighed” indebærer i Schweiz ikke automatisk retten til også at overnatte.

Venlige camperhilsener
Renate

Skulle du have fået lyst til at kunne udforske FritForum yderligere, kan du finde indmeldelses information og formularen her.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC