FritForum finder du et udmærket, informativt indlæg fra Renate Hovald om de restriktive regler for brug af gas i campingvogn og autocamper i Schweiz. Vi har valgt, at bringe indlægget i dets fulde længde her på DFAC.DK, så man også kan læse det uden login til FritForum.

Nyt fra pålidelige kilde (Womoblog.ch) i sammenfattende oversættelse:

Nye regler om brugen af campinggas i Schweiz

De nye regler gælder for alle gæster/besøgende på campingpladser i Schweiz, som bruger flydende gas i deres telt, campingvogn eller autocamper. Dette gælder også for engangsovernatninger. De vigtigste punkter:

Hver overnattende gæst på en campingplads er forpligtet til at kunne forevise en gyldig hhv. gastest-dokumentation eller gastest-vignette (sidstnævnte er åbenbart noget schweizisk).
Gastesten skal foretages hvert kalenderår.
Uden en gyldig dokumentation på en aktuel gastest kan man afvises fra campingpladsens side. For køretøjer / campingvogne, indregistreret i udlandet, accepteres den i udlandet gennemførte gastest.

Gastest-dokumentationen skal forelægges på forlangende. Bliver den ikke godkendt, må man ikke bruge sit gasanlæg – altså hverken til madlavning, opvarmning eller køleskabet.

Dette bare til information. Så afgør man jo selv, om det er vigtigt for ens egen campingadfærd. Faktum er i hvert fald den, at Schweiz er meget restriktiv hvad regler og forordninger angår, også mht. camping. Det gælder også for overnatning i autocamper på en almindelig parkeringsplads. Der skrives i bloggen: Overnatning på en parkeringsplads tolereres for det meste, men den af autocampisterne tit og ofte citerede “genetablering af køredygtighed” indebærer i Schweiz ikke automatisk retten til også at overnatte.

Venlige camperhilsener
Renate

Skulle du have fået lyst til at kunne udforske FritForum yderligere, kan du finde indmeldelses information og formularen her.