Fleksible nummerplader

DFAC har genfremsendt notat om Rationel til- og afmelding af køretøjer til Skatteministeren.

Læs følgebrevet herunder.

Rationel til- og afmelding af køretøjer

AutoCamperRådet (ACR) har stillet ministeren et forslag om enklere og smidigere til- og afmelding af køretøjer, og har fremsendt vort medlem, Jenny Larsens, notat om ”Den svenske model”. Et notat, som hun udarbejdede for Danmarks Frie AutoCampere i 2017, da vi stillede et næsten enslydende forslag til den daværende skatteminister Karsten Lauritzen. Dette tillader vi os at vedlægge.

Vi har læst Skatteministerens svarbrev til ACR, der – lige som det svar, vi fik den gang – argumenterer ud fra, at en helt tilsvarende løsning vil blive for dyr for Danmark. (J.nr. 2017 – 6277, 28. februar 2018).

Imidlertid er det Skatteministeren, der stiller forslag til modellens præcise indhold, og Skatteministeren har med sit ministerium mulighed for at videreudvikle ”den Svenske model” til ”den Danske model” så løsningen passer bedre ind i vort danske system, måske bliver mere udgiftsneutral, men tager besparelsen ved ”gør det selv” og selve produktionen af pladerne med i beregningen.

På indtægtssiden er jo i væsentlig grad den lettelse af administrationen, at borgeren selv udfører arbejdet med til- og framelding. Der ligger et arbejde i dette, for både motorstyrelsen og de forskellige synshaller, der tilbyder denne ydelse, tager et beløb herfor.

Det er ”gammeldags” at skulle skrue nummerpladerne af og skrue nye på, at aflevere og hente dem rent fysisk igen. I Danmark er vi langt fremme i IT udviklingen, og hvis dette kan forenkles ved til-/framelding via internettet hjemmefra, kommer også dette system bedre på linje med den øvrige udvikling i samfundet. At brugte nummerplader kun kan genbruges som metalskrot er ikke i tidens trend.

Med disse ord vil vi støtte op om ACR´s initiativ og opfordre Skatteministeren til genoverveje at indføre en fleksibel til- og afmelding af køretøjer – med inspiration fra vort naboland og med den tilpasning til danske forhold, der gør ideen gennemførlig i Danmark.

Venlig hilsen

Henrik Krebs (formand), hk@dfac.dk  

Jytte Jakobsen (sekretær), jj@dfac.dk, tlf. 20 67 30 67.    

 Se hele følgebrevet som PDF her:     

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

april

24apr(apr 24)15:3026(apr 26)10:00Forårstræf 2020 - AFLYST

26apr(apr 26)10:0027(apr 27)11:00Genforenings - rulle - træf i Sønderjylland - AFLYST

Juni

22jun(jun 22)12:0024(jun 24)10:00Sct. Hans træf - Knivkær - Korsør - 2020

juli

10julalldayVin - og sommerfest i Osthofen hos Borntaler Hof

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X