Danmarks Frie AutoCampere

Fleksible nummerplader

DFAC har genfremsendt notat om Rationel til- og afmelding af køretøjer til Skatteministeren.

Læs følgebrevet herunder.

Rationel til- og afmelding af køretøjer

AutoCamperRådet (ACR) har stillet ministeren et forslag om enklere og smidigere til- og afmelding af køretøjer, og har fremsendt vort medlem, Jenny Larsens, notat om ”Den svenske model”. Et notat, som hun udarbejdede for Danmarks Frie AutoCampere i 2017, da vi stillede et næsten enslydende forslag til den daværende skatteminister Karsten Lauritzen. Dette tillader vi os at vedlægge.

Vi har læst Skatteministerens svarbrev til ACR, der – lige som det svar, vi fik den gang – argumenterer ud fra, at en helt tilsvarende løsning vil blive for dyr for Danmark. (J.nr. 2017 – 6277, 28. februar 2018).

Imidlertid er det Skatteministeren, der stiller forslag til modellens præcise indhold, og Skatteministeren har med sit ministerium mulighed for at videreudvikle ”den Svenske model” til ”den Danske model” så løsningen passer bedre ind i vort danske system, måske bliver mere udgiftsneutral, men tager besparelsen ved ”gør det selv” og selve produktionen af pladerne med i beregningen.

På indtægtssiden er jo i væsentlig grad den lettelse af administrationen, at borgeren selv udfører arbejdet med til- og framelding. Der ligger et arbejde i dette, for både motorstyrelsen og de forskellige synshaller, der tilbyder denne ydelse, tager et beløb herfor.

Det er ”gammeldags” at skulle skrue nummerpladerne af og skrue nye på, at aflevere og hente dem rent fysisk igen. I Danmark er vi langt fremme i IT udviklingen, og hvis dette kan forenkles ved til-/framelding via internettet hjemmefra, kommer også dette system bedre på linje med den øvrige udvikling i samfundet. At brugte nummerplader kun kan genbruges som metalskrot er ikke i tidens trend.

Med disse ord vil vi støtte op om ACR´s initiativ og opfordre Skatteministeren til genoverveje at indføre en fleksibel til- og afmelding af køretøjer – med inspiration fra vort naboland og med den tilpasning til danske forhold, der gør ideen gennemførlig i Danmark.

Venlig hilsen

Henrik Krebs (formand), hk@dfac.dk  

Jytte Jakobsen (sekretær), jj@dfac.dk, tlf. 20 67 30 67.    

 Se hele følgebrevet som PDF her:     

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

14/09/2020
Autocampere sviner IKKE | Danmarks Frie AutoCampere

Autocampere rydder op

Den 19. september har du mulighed for at deltage i en affaldsindsamlingsdag, hvor vi som brugere af Danmarks parkeringspladser ... See more

Kom og vær med til affaldsindsamling lørdag d. 19/9 kl. 10.00 i Kolding og Frederikssund. I DFAC har vi hvert år i agurketiden noteret de ... See more

10/09/2020
Ny AC plads: Hirtshals | Danmarks Frie AutoCampere

Hirtshals – Ny Autocamper plads

Den nye autocamperplads i Hirtshals er indviet.
Den ligger i gåafstand til bymidten med shopping, indkøb, ... See more

Hirtshals – Ny AC Plads Autocamperpladsen i Hirtshals, som lå mellem Jyllandsgade og Doggerbanke på den såkaldte Stolzes plads blev for nylig ... See more

05/09/2020

Når turen går til udlandet, er her en lille smart app, der viser de vigtigste trafikregler i de respektive lande.

04/09/2020
Ny AC-plads: Hjemsted | Danmarks Frie AutoCampere

Ny autocamperplads på vej

Hjemsted Oldtidspark er ved at blive omdannet til en superlækker autocamperplads med plads til 254 enheder, forventes at ... See more

Hjemsted – drømme bliver til virkelighed 9 mænds drømme om at gøre Hjemsted Oldtidspark til en superlækker autocamper campingplads er nu ... See more

« 1 of 6 »

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:00AFLYST - 5 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X