Presse materialeFleksible nummerplader

Fleksible nummerplader

DFAC har genfremsendt notat om Rationel til- og afmelding af køretøjer til Skatteministeren.

Læs følgebrevet herunder.

Rationel til- og afmelding af køretøjer

AutoCamperRådet (ACR) har stillet ministeren et forslag om enklere og smidigere til- og afmelding af køretøjer, og har fremsendt vort medlem, Jenny Larsens, notat om ”Den svenske model”. Et notat, som hun udarbejdede for Danmarks Frie AutoCampere i 2017, da vi stillede et næsten enslydende forslag til den daværende skatteminister Karsten Lauritzen. Dette tillader vi os at vedlægge.

Vi har læst Skatteministerens svarbrev til ACR, der – lige som det svar, vi fik den gang – argumenterer ud fra, at en helt tilsvarende løsning vil blive for dyr for Danmark. (J.nr. 2017 – 6277, 28. februar 2018).

Imidlertid er det Skatteministeren, der stiller forslag til modellens præcise indhold, og Skatteministeren har med sit ministerium mulighed for at videreudvikle ”den Svenske model” til ”den Danske model” så løsningen passer bedre ind i vort danske system, måske bliver mere udgiftsneutral, men tager besparelsen ved ”gør det selv” og selve produktionen af pladerne med i beregningen.

På indtægtssiden er jo i væsentlig grad den lettelse af administrationen, at borgeren selv udfører arbejdet med til- og framelding. Der ligger et arbejde i dette, for både motorstyrelsen og de forskellige synshaller, der tilbyder denne ydelse, tager et beløb herfor.

Det er ”gammeldags” at skulle skrue nummerpladerne af og skrue nye på, at aflevere og hente dem rent fysisk igen. I Danmark er vi langt fremme i IT udviklingen, og hvis dette kan forenkles ved til-/framelding via internettet hjemmefra, kommer også dette system bedre på linje med den øvrige udvikling i samfundet. At brugte nummerplader kun kan genbruges som metalskrot er ikke i tidens trend.

Med disse ord vil vi støtte op om ACR´s initiativ og opfordre Skatteministeren til genoverveje at indføre en fleksibel til- og afmelding af køretøjer – med inspiration fra vort naboland og med den tilpasning til danske forhold, der gør ideen gennemførlig i Danmark.

Venlig hilsen

Henrik Krebs (formand), hk@dfac.dk  

Jytte Jakobsen (sekretær), jj@dfac.dk, tlf. 20 67 30 67.    

 Se hele følgebrevet som PDF her:     

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC