Presse materialeHvad må Autocampere - DFAC giver sit input.

Hvad må Autocampere – DFAC giver sit input.

Hvad må autocampere i Danmark?

1. april i år offentliggjorde vi det notat, som Naturstyrelsen, Vejdirektoratet, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen havde sammenfattet om regler for autocamperes færden i Danmark. Notatet opstod som den daværende erhvervsministers, Rasmus Jarlovs, reaktion på, at Danmarks Frie AutoCampere ønskede en klarere understregning i selve lovteksten i det nye Campingreglement af, at pladser til autocampere er undtaget fra dette reglement. Dette argumenterede Rasmus Jarlov imod, idet han skrev:

”Da parkeringsarealer, herunder parkeringsarealer til overnatning for fx autocampere, ikke må bruges til campering, er de allerede af den grund ikke omfattet af campingreglementet.”

Og videre:

”Jeg medgiver, at det kan være svært at sondre mellem reglerne for parkering og campering med autocampere, og Erhvervsstyrelsen arbejder derfor på at udarbejde en bedre vejledning vedr. reglerne for kørsel, parkering og campering med autocampere, så det bliver lettere at være autocamperturist i Danmark”

Vi er blevet opfordret til at kommentere på notatet, men har været (for) lang tid om at få skrevet et gennemarbejdet og konstruktivt indlæg til de 4 myndigheder, der står bag oplægget.

Ingen undskyldninger – sådan er det. I sidste måned blev vi færdige med et samlet oplæg til ”Regler for færdsel, parkering og campering med autocampere”, som vi mener, er en kende mere korrekt og sammenhængende – sammen med en omfattende og detaljeret dokumentation, og selvfølgelig byggende på det udmærkede oplæg, som Naturstyrelsen, Vejdirektoratet, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen havde lavet i foråret 2019.

DFAC`s oplæg kan hentes her.

Vi ser frem til en konstruktiv og saglig debat med myndighederne om vort bidrag og det videre samarbejde hen mod den ”endelige” udgave af notatet, som jo altid vil skulle følge lovgivningen, og som skal have en noget kortere form. Ting tager tid – også i styrelserne – så vi forventer ikke, at en ny udgave er klar i år.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC