OCFF eller Campingrådet

FORSKELLEN ER ENS

I en artikel på fyens.dk skriver Campingrådet at Kerteminde kommune påfører campingpladserne urimelig konkurrence. Øh – Campingrådet. Nej, det var OCFF – svært at se forskel. Men er det nu også forkert det kommunen gør?

Hvis Kerteminde Kommune gerne vil sikre, at den attraktive gruppe turister som autocamperfolket udgør, føler sig velkomne i kommunen, er man nødt til at sikre flere egnede pladser til dette voksende segment. Det er med andre ord en kommunal opgave at sikre, at autocamperne får flere muligheder for at parkere og bruge byen, uanset om det er dag eller nat.

På fyens.dk kunne man den 16. juli 2019 læse, at campingforeningen OCFF (nogle campingpladser og forhandlere i campingbranchen) mener at deres medlemmer har eneret på at udføre denne opgave – at de priser, som opkræves for parkering og som giver et stort overskud til kommunen er kunstigt lave i forhold til hvad en privat campingplads kunne tilbyde.

Retorikken minder i uhyggelig grad om det vi har hørt fra ‘Campingrådet’ gennem mange årtier. Alt fra Naturstyrelsens gratis primitive ‘shelter-overnatninger’ til udlejning af feriehytter skulle kontrolleres af Campingrådet til skade for det øvrige erhvervsliv. Campingrådet er nu konkurs, dets metoder er kendt ulovlige af konkurrencerådet og undersøges stadig af bagmandspolitiet. Denne turismefjendtlige holdning er nu tilsyneladende overtaget af foreningen OCFF.

Det er ikke en kommunal opgave at finde nye erhvervsaktiviteter, der giver indtægter til en slunken kommunekasse. Det er derimod en kommunal opgave at opfylde behovet for parkering, uanset om det er en borger i kommunen der skal besøge en dagligvarebutik, en leverandør der kommer med et stort læs varer til butikken eller en turist, der vil gå en tur langs klinten eller besøge en af byens restauranter. Også selvom det tilfældigvis foregår i en personbil, der OGSÅ kan anvendes til campering på en campingplads. En kommune, der tager godt imod dette turismesegment vil blive besøgt af et større antal autocamper-turister – og nogle af dem vil vælge et tilbud fra campingpladserne, såfremt det er attraktivt. Alternativet er at køre videre til en anden by eller et andet land. En autocamper er en personbil på fire hjul – beregnet til at køre derhen, hvor man føler sig velkommen.

Vi håber at Kerteminde vil fortsætte med at udvikle sig i retning af at være endnu mere attraktive for autocamper-turister.

Henrik Krebs

Formand

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

22/05/2020
Frederiksund siger velkommen... | Danmarks Frie AutoCampere

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

22/05/2020
Overgangsbestyrelse | Danmarks Frie AutoCampere

Læs om DFACs overgangsbestyrelse her, og hvad der er på dagsordenen for den nye bestyrelse:

https://www.dfac.dk/?p=5774

DFAC har holdt generalforsamlingen d. 9.-13. marts, hvor ca. 1/3 af alle medlemmer med deres stemme bidrog til at vælge nye medlemmer til ... See more

15/05/2020
Fyn er fin! Især Nordfyn | Danmarks Frie AutoCampere

En lille artikel om en autocamper tur i en del af Danmark, der byder Autocampere velkomne:

Hvordan kan du som autocamper medvirke til at andre ... See more

På en tur langs Nordfyns kyst i sidste uge, kom vi forbi skønne og hyggelige Bogense. Der samlede vi en Nordfyn guide for 2020 op og se lige her ... See more

10/05/2020
DFAC FritForum - Log ind

Husk generalforsamlingen er i fuld gang på FritForum.

Der er kommet gang i afstemningen, men mange mangler stadig at afgive deres stemme.

De ... See more

« 1 of 3 »

Juni

22jun(jun 22)12:0024(jun 24)10:00Sct. Hans træf - Knivkær - Korsør - 2020

juli

10julalldayVin - og sommerfest i Osthofen hos Borntaler Hof

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:005 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X