Rejser i Autocamper – CO2 belastning

 

Rejser i autocamper – en miljøvenlig ferieform

På DR´s hjemmeside kunne man for nylig læse om den rejselystne Anne på 24 år, der har rejst vidt og bredt over hele verden, men som nu i et år dropper flyrejser for at reducere sit klimaaftryk. I stedet rejser hun rundt med bus, tog og især i sin gamle Peugeot Expert fra 1999, som hun bruger som autocamper, når hun kører rundt i Europa og bl.a. har sit surfudstyr med.
Anne har ikke mistet lysten til at se koralrev og isbjørne i naturlige omgivelser, men som hun siger, er det dobbeltmoralsk at flyve derhen, vel vidende at netop det, er med til at skade de ting og dyr, hun gerne vil opleve.
DFAC har været i kontakt med Torben Chrintz, videnschef ved tænketanken Concito, der har lavet beregningerne bag artiklen, og han fortæller, at hans beregningsforudsætninger udmærket dækker kørsel i en lidt ældre autocamper, der kører ca. 10 km/l diesel – forudsat at man rejser 2 personer i camperen, ligesom Anne normalt har en rejsefælle med i sin bil.
Det er ikke første gang, vi ser analyser af autocamperes CO2 belastning. Det tyske Öko-institut analyserede allerede i 2013 forskellige ferieformers CO2 belastning, og også her fremgik det, at alene bus- og togtransport med natligt ophold i enkle sovefaciliteter er mere CO2 venligt end rejser i autocamper.

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

oktober

11okt(okt 11)15:0013(okt 13)13:00Fødselsdagstræf med indbygget sikkerhed - 2019

november

29novalldayJuletræf 2019 i Hampen

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X