IndholdRejseoplevelserRulletræf - et DFAC Speciale

Rulletræf – et DFAC Speciale

Vil du gerne opleve noget mere af Danmark har du mulighederne i din og min forening!

Vi er nogle stykker, der har lavet forskellige træf rundt i Danmark. Typisk varer træffet en uges tid. På disse ture flytter vi os fra sted til sted, deraf navnet rulletræf.

Vi har bla. kørt på hærvejen op gennem Jylland og besøgt interessante steder og skønne naturområder samt hørt om lokalhistorien, der hvor vi er kommet frem.

Det er vores fornemmelse at de fleste kan lide måden der køres på,. Det er meget afslappende og for det meste ganske hyggeligt, bl.a. fordi vi højst er 10 til 15 autocampere der deltager. En overskuelig mængde så vi lærer hurtig hinanden at kende.

Vi ved jo alle, at vore vogne er veludstyrede og kan klare 2 til 3 dage uden brug af faciliteter. Dette gør det lettere når turene planlægges, og ofte kan vi jo klare os med alm. P – pladser i forbindelse med de seværdigheder vi besøger.

Billederne her er fra vores seneste rulletræf gennem Sønderjylland, hvor vi har besøgt Christiansfeld og det nærliggende Grænsemuseum, her gik den danske grænse jo fra 1864 og helt frem til 1920.

Vores mål med turen var dels at fortælle om grænseegnen og de påvirkninger der har været fra Tysk tid, bl.a. forsvarsstillingen nord, der gik på tværs af Sønderjylland fra Haderslev til Ribe/Skærbæk området, krydret med industrihistorie fra Tørning Mølle og Brødrene Gram i Vojens. Afslutningen var byvandring med vægterne i Ribe.

Turene er ret fleksible så man har for det meste muligheder for at hoppe på og af, som det nu passer med ens egne muligheder og temperament.

Turene tilrettelægges af vore medlemmer, der selvfølgelig udnytter deres lokalkendskab til netop deres område. Vi fik en rigtig god tur rundt i det Nordsjællandske kystområde fra Hundested til Gilleleje. Her var det vore medlemmer Tage og Ellen, der stod for arrangementet.

Der er faktisk masser af muligheder her i Danmark. Kun fantasien sætter sine begrænsninger!

Vi synes selv det er en god måde at fortælle Danmarkshistorien på, og vi får på den måde set områder vi slet ikke var klar over fandtes.

Hilsen Mie og Egon

Tidligere artikel
Næste artikel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC