IndholdRejseoplevelserFlyt en autocamper i USA

Flyt en autocamper i USA

Kunne du tænke dig, at køre i autocamper i USA uden det tømmer din tegnebog? Så læs med her, hvor John Ahrenkiel, medlem af Danmarks Frie AutoCampere, fortæller hvordan han og Jonna gjorde det her i foråret 2017.

I efteråret 2016, henledte en af vore venner opmærksomheden på rejsearrangøren Benns hjemmeside, der efterlyste personer, som ville flytte en fabriksny autocamper fra fabrikken Winnebago i Forest City, Iowa, USA til andre byer i landet. Vi kontaktede straks Benns og fik et tilbud, vi ikke kunne sige nej til. Tilbuddet gjaldt kun samme dag, idet flybilletter ændrer pris dag for dag, så efter nogle minutters betænkningstid slog vi til, og valgte Los Angeles som afleveringssted. Turen skulle også betales samme dag.    Tilbuddet lød som følger:  Flybilletter Billund-Amsterdam-Minneapolis. 1 overnatning i Minneapolis på pænt hotel. Bustransport fra Minneapolis til Forest City. Fabriksny autocamper i 19 dage med 2500 miles og udstyrspakke samt forsikring med selvrisiko på 1000 $. Flybilletter Los Angeles-Amsterdam-Billund, ialt kr. 15.265,00 for 2 personer.

Det er tilsyneladende et almindeligt koncept, at udlejningsfirmaer benytter sig af “almindelige mennesker” til at flytte autocampere fra fabrikken og ud til udlejningsdepoterne, for den dag vi fik udleveret vognen, skulle der afleveres 40.

Busturen fra Minneapolis til Forest City tager små 2 timer, og på TV skærme i bussen gennemgås vognene.  Det er en god ide at høre efter, for ved udleveringen er der ikke meget hjælp at hente. Vi fik udleveret en Minnie Winnie 22, som er den mindste autocamper, som Winnebago laver på Ford Chassis. Andre fik vogne på 10 meter, idet man ikke på forhånd kan vælge hvilken vogn man vil have. Store vogne udleveres i regelen til familier med flere end 2 personer. Det første man bemærker på amerikanske autocampere er bredden, som udgør 2,60 meter, hvilket giver en helt anden rummelighed i vognen. Det næste er bilen, som er en Ford med 10 cylindret benzinmotor på 400 HK og 6 trins automatgear. Efter lidt tilvænning, en rigtig behagelig vogn at køre, selv om sædet mangler lidt indstillingsmuligheder. De kører godt 4 km/l, men da benzinprisen er under det halve af den danske, betyder det at brændstofudgiften er som at køre i sin gamle Ducato. Benzinpriserne svinger meget fra stat til stat, og man skal være opmærksom på oktantallet, da man i USA kan købe benzin ned til oktan 85. Vognene er forsynede med store tanke til både frisk, grå og sort vand, som kan tømmes/fyldes udvalgte steder med medfølgende slanger. I USA er der kun 2 typer kørekort, alm. og erhverv, så med et dansk B kørekort, må man køre selv de største autocampere.

Hvis du kunne få lyst til en spændende og billig autocampertur i USA, så hold øje med rejsearrangørernes hjemmesider, da rejserne udbydes fra slutningen af oktober og bliver revet væk. Vi kan kun anbefale at prøve det. Man kan læse en dagbog om vores tur på: vores private hjemmeside.

mvh Jonna og John Ahrenkiel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC