IndholdRejseoplevelserForår i Spanien 2017

Forår i Spanien 2017

Spanien er et af temaerne på DFAC stand J7350 til “Ferie for Alle” i Herning.

Her er en smagsprøve på noget af det du kan se på DFAC´s stand på “Ferie for Alle” d. 23-25 februar. Dfac medlemmer 0006 Jytte og Lejf fortæller her i ord og billeder om deres forårstur til Spanien sidste år. God fornøjelse og på gensyn i Herning.

Forår i Spanien 2017

Nu skulle det være!! En tur til Sydspanien som vi flere gange havde talt om; men der er langt derned, så vi er som regel vendt om inden vi er kommet så langt, for der er SÅ meget at opleve på vejen sydpå.

Vi havde før været i Sydspanien, men det var med fly og udlejningsbil på et golfkursus. Vi fik dog dengang set Cordoba og en del af seværdighedernes her, og var ret betagede heraf, men vi så ikke så meget andet.

Denne gang måtte vi se, hvorfor det halve af Europas autocampere – eller i hvert fald en god del af dem -samles dernede. Desuden har Jytte en tidligere kollega, der er bosiddende i nærheden af Malaga, så det var en god lejlighed at møde ham og hans kone.

Hermed hovedpunkterne fra en 3 måneders tur med de oplevelser, der gjorde størst indtryk:

Figueres: Her besøgte vi Salvador Dali museet, der er indrettet i en gammel teaterbygning og udsmykket efter Dalis ideer.

Dali var en særdeles excentrisk kunstner, og havde, hvilket vi ikke vidste, også designet mange smykker.

Valencia:

Kultur- og videnskabscenteret i Valencia er virkelig et besøg værd. Alene bygningernes arkitektur og udførelse og deres omgivelser er en fantastisk oplevelse.

Aguilas: Ved indkørslen til Aguilas ligger en tankstation, Anibal. Her er indrettet faciliteter til autocampere og tanken har også en (ikke særlig køn) autocamperplads med bl.a. vaskemaskiner. På tanken kan man fylde sin tankflaske med ren propangas.

Motril: Vores tilflugtssted i flere omgange i tilfælde af dårligt vejr, mens vi var i Sydspanien. Vejret i Motril var bare bedst. Mange campere parkerede i Motril i ugevis – men ind i mellem kom politiet og bad camperne om at køre videre, venligt, men bestemt.

El Rincon øst for Malaga. Her ligger en meget populær, hyggelig autocamperplads med bl.a. vaskemaskine og tørretumbler. Der er normalt ventetid, så camperne overnatter i gaderne omkring den mens de venter. Man kan for et lille beløb benytte pladsens faciliteter uden at bo der. Værten taler engelsk.

Nede ved stranden ligger en restaurant, La Calma Playa, maden er fortrinlig og spændende.

Alhambra: ”Alle” incl. de lokale turistbureauer siger, at man skal bestille/købe billetter måneder i forvejen. Vi kom 3 timer før lukketid og gik lige ind – men havde til gengæld lidt for travlt. Alhambra var en meget stor oplevelse, som vi virkelig var glade for. Vær OBS på prisen for parkering, den er høj og afregnes i minutter!!

Ronda: 

Ronda ligger højt i bjergene, og vejene dertil var først lukkede af sne. Vi var i Ronda i to dage og så en masse kultur og hørte dejlig musik. Byen er delt i 2 af en 100 m dyb kløft, hvorover broen Puente Nuevo går. Den er fra 1700-tallet, og er så solid, at den kan holde til vore dages tung trafik.

Sevilla: Sevilla er meget stor, og der er en masse at se og opleve. Bl.a. så vi mange måder at samle lidt penge ind ved kunstneriske præstationer.

Et af de bygningsværker, der betog os, var kunstværket Metropol parasol, som er et ca. 170m lang trækunstværk.

Den Kongelige Andalusiske Rideskole i Jerez: Rideskolens opvisning minder om den spanske rideskole i Wien, og hestene ”danser” på stedet eller med præcist afmålte skridt og trin. En imponerende opvisning!

Rota: Rota er beliggende ved vandet i Cadizbugten.

Der er en gratis autocamperplads med faciliteter, men den er særdeles godt besøgt, så alle parkeringsområder i nærområdet er fyldte med autocampere.

Vi fandt en lille P- plads hvor vi oplevede, at der ved ebbe om aftenen kom mænd med net og spand samt pandelygte, og gik ud på stranden og fiskede.

Gibraltar: Vil man rigtig se Gibraltar, er det en god ide, at hyre en taxa ved grænsen og bare bede om at se byen. Det råd fik vi af en fastboende på pubben tilhørende en fodboldklub, men det øsede ned dagen efter, så vi gjorde det ikke.

Villarrobledo: I Villarrobledo er der hvert år karneval en hel uge, og det ville vi gerne opleve. Byen ligger i bjergene 200km. syd for Madrid, og vi følte os meget velkomne både af politiet og af de lokale borgere.

Gaudix: Gaudix er en huleby beliggende øst for Granada. Hulerne, der er beboede, og har været det i over 500 år ligger i Barrio de las Cuevas, grotte-kvarteret, som ligger med udsigt ud over byen. Heroppe befinder du dig i en helt anden verden med udsigt til indgange til grotter og skorstene, som stikker op ad jorden. Et hule-museum viser den typiske indretning af hulerne.

 

 

 

 

 

 

DFAC 0006/Jytte og Lejf

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC