Presse materialeAutocampere er velkomne i Furesø kommune

Autocampere er velkomne i Furesø kommune

Autocampere er velkomne i Furesø kommune

Også selv om vi vejer lidt rigeligt 🙂

Furesø kommune havde i sommer lavet et udkast til en kommunal parkeringsbekendtgørelse, der indeholdt den lovlige – og desværre almindelige – parentes-bemærkning (lastbiler, busser og autocampere) som eksempler på indskrænkning af muligheden for at parkere køretøjer over 3500 kg.

DFAC indgav et høringssvar og argumenterede for, at de 3500 kg er en upraktisk grænse, fordi mange – især udenlandske autocampere – vejer mere, uden at føreren er OBS på dette. De gamle, udenlandske kørekortsgrænser var nemlig på 4250 kg.

DFAC skrev til Furesø kommune:

Vi vil bede Furesø Kommune om i § 3 at fjerne ordet ”autocampere” i parentesen og efter sidste punktum tilføje: “Dette ikke gælder personbiler over 3500 kg, til højst 9 personer inkl. fører”. Således vil autocamperturister ikke kunne udsættes for urimelige og uforståelige bøder, mens teksten omfatter den målgruppe, som kommunen jf. oplægget ønsker omfattet.

Parkeringsbekendtgørelsen er så ny, at den foreløbig kun kan læses på kommunens hjemmeside: https://www.furesoe.dk/media/5852/regulativ-for-standsning-og-parkering-i-furesoe-kommune.pdf, men alle lokale parkeringsbekendtgørelser skal offentliggøres på Vejdirektoratets hjemmeside.

Furesøs parkeringsbekendtgørelse indeholder netop den sætning, vi foreslog, så autocampere uanset vægt stadig er velkomne. Tak for det, Furesø kommune!!

Furesø kommune er en autocampervenlig kommune med 2 gratis P-områder til Autocampere, én i Farums gamle by og én ved Værløse museum samt adgang til gratis faciliteter (indtil videre dog kun tilgængelige i renseanlæggets åbningstid).

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC