Danmarks Frie AutoCampere

Om DFAC..

DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE – Uafhængig forening for ejere og brugere af autocampere arbejder for et frit og godt autocamperliv i Danmark.

Havn pressekit

Foreningens primære formål er, på demokratisk vis at skabe de bedste muligheder for et godt og frit autocamperliv i Danmark.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fik i 2014 udarbejdet en rapport, som viste, at kystturismen omsætter for tæt på 50 milliarder kroner årligt, og at der skal tænkes nyt, hvis turisterne fortsat skal strømme til. Et af de områder, som er i stor vækst, er autocamperturismen – ikke bare i Danmark, men også i stor stil i vores nabolande. I Tyskland er der næsten en halv million autocampere, og der kommer 25.000 nye til hvert år. I en analyse fra Videncenter for Kystturisme fra 2014 vurderes det, at autocamperturisterne allerede i dag lægger 350 millioner i Danmark og at der på kort sigt er potentiale for en vækst på 25 procent.

Hvad vil DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE?
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil hjælpe de danske kommuner med at udnytte det enorme potentiale, der er i autocamperturismen i Danmark. Vi vil gøre det ved, at skabe en frivillig, demokratisk forening, som uden store omkostninger og med udgangspunkt i medlemmernes interesser og lokale tilstedeværelser, vil støtte kommunerne i arbejdet med at udpege de steder, som autocamperfolket vil benytte, hjælpe med processen med at etablere pladserne og dermed skabe en win/win situation for både kommunerne, erhvervslivet og autocamperfolket.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil samarbejde med de danske kommuner om at skabe gratis eller billige P-pladser til overnatning i autocampere uden krav om brug af campingpas.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil planlægge events, hvor erhvervslivet, kommunerne og autocamperfolket inviteres. Her kan fremtidens autocamperturisme diskuteres på tværs af interesser og med udgangspunkt i, at opnå bedst mulige forhold for både kommunerne, det lokale erhvervsliv og – sidst men ikke mindst – for de mange både danske og udenlandske autocamperturister.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE etablerer et online medlemsforum til udveksling af rejseerfaringer og rejsetips, tekniske ideer og løsninger, foreningspolitisk debat, afstemninger og hyggelig sludder mellem medlemmerne.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil arrangere træf og også opfordre
    medlemmerne til at arrangere træf rundt omkring i Danmark for at skabe nye, gode kontakter, venskaber og udveksle erfaringer med andre autocamperejere fra hele landet.

Hvordan adskiller DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE sig fra de eksisterende foreninger for autocamperejere i Danmark?

”Vi differentierer os fra de øvrige foreninger for autocampister i Danmark ved, at vi ikke vil være underlagt andre foreninger eller interessenter. Vi kan derfor arbejde udelukkende ud fra medlemmernes interesser, uden at være afhængige af hverken de ordinære campister, campingpladserne eller andre. Desuden har vi minimale omkostninger på grund af vores udstrakte brug af internettet og et minimalt forbrug i foreningen.

Vi er en forening, hvor kommunikationen fortrinsvis foregår via internettet. Den fysiske generalforsamling er afskaffet og erstattet af et forårsmøde, hvor alt kan drøftes og emner til generalforsamlingen kan opstilles, ligesom de også kan det på foreningens hjemmeside. Generalforsamlingen foregår herefter via internettet, hvor der både stemmes om en række punkter og naturligvis også vælges bestyrelse. Den internet baserede generalforsamling giver alle medlemmer mulighed for at både deltage og stemme, uanset om de er på rejse i deres autocampere eller er hjemme”, udtaler Henrik Krebs på vegne af DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE.

På vegne af
DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE

CVR 37157430
Primær kontakt: info@DFAC.dk
Alternativt:
DFAC, sekretær Jytte Jakobsen
Tingmosen 11, 3500 Værløse

Bestyrelsen:
Følg dette link.

Stiftere:

Egon Nowak, Ole Poulsen, Knud Bay, Henrik Krebs, Per Ræbild, Bjarne Kolding, Jytte Jakobsen og Poul Erik Lind Pedersen

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

14/10/2020
Rømø strand 25% bilfri | DFAC

ømø strand 25% bilfri

Naturstyrelsen har indført en ny bilfri zone på Rømø Strand. Zonen skal beskytte sårbare strandplanter og fugle.

Læs ... See more

Naturstyrelsen har indført en ny bilfri zone på Rømø Strand. Zonen skal beskytte sårbare strandplanter og fugle. Den beslutning vækker glæde ... See more

12/10/2020
DFAC FritForum - Emner til debat: Ekstraordinær generalforsamling nov. 2020

DFACs ekstra-ordinære generalforsamling er næsten i gang. Som altid foregår den på internettet via FritForum.

Frist for fremsættelse af forslag ... See more

03/10/2020
Autocamper Show 2020 udsættes

Autocamper showet 2020 er udskudt til november 2021 på grund af Covid-19.

Læs mere ... See more

Arrangørerne af Danmarks første publikumsforum kun for autocampere, har i dialog med branchen valgt at udsætte terminen til uge 45 i 2021.

14/09/2020
Autocampere sviner IKKE | Danmarks Frie AutoCampere

Autocampere rydder op

Den 19. september har du mulighed for at deltage i en affaldsindsamlingsdag, hvor vi som brugere af Danmarks parkeringspladser ... See more

Kom og vær med til affaldsindsamling lørdag d. 19/9 kl. 10.00 i Kolding og Frederikssund. I DFAC har vi hvert år i agurketiden noteret de ... See more

« 1 of 7 »

No Events on The List at This Time

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X