Om DFAC..

DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE – Uafhængig forening for ejere og brugere af autocampere arbejder for et frit og godt autocamperliv i Danmark.

Havn pressekit

Foreningens primære formål er, på demokratisk vis at skabe de bedste muligheder for et godt og frit autocamperliv i Danmark.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fik i 2014 udarbejdet en rapport, som viste, at kystturismen omsætter for tæt på 50 milliarder kroner årligt, og at der skal tænkes nyt, hvis turisterne fortsat skal strømme til. Et af de områder, som er i stor vækst, er autocamperturismen – ikke bare i Danmark, men også i stor stil i vores nabolande. I Tyskland er der næsten en halv million autocampere, og der kommer 25.000 nye til hvert år. I en analyse fra Videncenter for Kystturisme fra 2014 vurderes det, at autocamperturisterne allerede i dag lægger 350 millioner i Danmark og at der på kort sigt er potentiale for en vækst på 25 procent.

Hvad vil DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE?
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil hjælpe de danske kommuner med at udnytte det enorme potentiale, der er i autocamperturismen i Danmark. Vi vil gøre det ved, at skabe en frivillig, demokratisk forening, som uden store omkostninger og med udgangspunkt i medlemmernes interesser og lokale tilstedeværelser, vil støtte kommunerne i arbejdet med at udpege de steder, som autocamperfolket vil benytte, hjælpe med processen med at etablere pladserne og dermed skabe en win/win situation for både kommunerne, erhvervslivet og autocamperfolket.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil samarbejde med de danske kommuner om at skabe gratis eller billige P-pladser til overnatning i autocampere uden krav om brug af campingpas.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil planlægge events, hvor erhvervslivet, kommunerne og autocamperfolket inviteres. Her kan fremtidens autocamperturisme diskuteres på tværs af interesser og med udgangspunkt i, at opnå bedst mulige forhold for både kommunerne, det lokale erhvervsliv og – sidst men ikke mindst – for de mange både danske og udenlandske autocamperturister.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE etablerer et online medlemsforum til udveksling af rejseerfaringer og rejsetips, tekniske ideer og løsninger, foreningspolitisk debat, afstemninger og hyggelig sludder mellem medlemmerne.
  • DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE vil arrangere træf og også opfordre
    medlemmerne til at arrangere træf rundt omkring i Danmark for at skabe nye, gode kontakter, venskaber og udveksle erfaringer med andre autocamperejere fra hele landet.

Hvordan adskiller DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE sig fra de eksisterende foreninger for autocamperejere i Danmark?

”Vi differentierer os fra de øvrige foreninger for autocampister i Danmark ved, at vi ikke vil være underlagt andre foreninger eller interessenter. Vi kan derfor arbejde udelukkende ud fra medlemmernes interesser, uden at være afhængige af hverken de ordinære campister, campingpladserne eller andre. Desuden har vi minimale omkostninger på grund af vores udstrakte brug af internettet og et minimalt forbrug i foreningen.

Vi er en forening, hvor kommunikationen fortrinsvis foregår via internettet. Den fysiske generalforsamling er afskaffet og erstattet af et forårsmøde, hvor alt kan drøftes og emner til generalforsamlingen kan opstilles, ligesom de også kan det på foreningens hjemmeside. Generalforsamlingen foregår herefter via internettet, hvor der både stemmes om en række punkter og naturligvis også vælges bestyrelse. Den internet baserede generalforsamling giver alle medlemmer mulighed for at både deltage og stemme, uanset om de er på rejse i deres autocampere eller er hjemme”, udtaler Henrik Krebs på vegne af DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE.

På vegne af
DANMARKS FRIE AUTOCAMPERE

CVR 37157430
Primær kontakt: info@DFAC.dk
Alternativt:
DFAC, sekretær Jytte Jakobsen
Tingmosen 11, 3500 Værløse

Bestyrelsen:
Følg dette link.

Stiftere:

Egon Nowak, Ole Poulsen, Knud Bay, Henrik Krebs, Per Ræbild, Bjarne Kolding, Jytte Jakobsen og Poul Erik Lind Pedersen

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

22/05/2020
Frederiksund siger velkommen... | Danmarks Frie AutoCampere

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

22/05/2020
Overgangsbestyrelse | Danmarks Frie AutoCampere

Læs om DFACs overgangsbestyrelse her, og hvad der er på dagsordenen for den nye bestyrelse:

https://www.dfac.dk/?p=5774

DFAC har holdt generalforsamlingen d. 9.-13. marts, hvor ca. 1/3 af alle medlemmer med deres stemme bidrog til at vælge nye medlemmer til ... See more

15/05/2020
Fyn er fin! Især Nordfyn | Danmarks Frie AutoCampere

En lille artikel om en autocamper tur i en del af Danmark, der byder Autocampere velkomne:

Hvordan kan du som autocamper medvirke til at andre ... See more

På en tur langs Nordfyns kyst i sidste uge, kom vi forbi skønne og hyggelige Bogense. Der samlede vi en Nordfyn guide for 2020 op og se lige her ... See more

10/05/2020
DFAC FritForum - Log ind

Husk generalforsamlingen er i fuld gang på FritForum.

Der er kommet gang i afstemningen, men mange mangler stadig at afgive deres stemme.

De ... See more

« 1 of 3 »

Juni

22jun(jun 22)12:0024(jun 24)10:00Sct. Hans træf - Knivkær - Korsør - 2020

juli

10julalldayVin - og sommerfest i Osthofen hos Borntaler Hof

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:005 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X