Danmarks Frie AutoCampere

Fødselsdagstræf 2019

Vellykket 4 års fødselsdagstræf med indbygget sikkerhed afholdt ved køreteknisk anlæg, Nykøbing Mors.

I dagene d. 11-13 oktober 2019, afholdt Danmarks Frie Autocampere 4 års fødselsdagstræf i Nykøbing Mors. Træffet havde, ud over at fejre fødselsdagen, et hovedemne der gik på “Sikkerhed ved kørsel i en camper”.

Hele træffet blev afviklet i lokalerne og på køreteknisk anlæg tilhørende kørerlærer med 40 års erfaring, Keld Kortegaard, Elsøvej 10, Nykøbing Mors. Keld stillede sine faciliteter i køreskolen og Danmarks eneste privat ejede køretekniske anlæg til rådighed og stod for hele den sikkerhedsmæssige side af træffet. Vi var således i gode hænder, og blev alle en del klogere, og fik noget at tænke over. Ud over den egentlig undervisning i kørsels teori, så viste Keld os også i praksis hvordan en stor bil opfører sig i forhold til en lille personbil.

Der var stor interesse for træffet, og med 21 fremmødte biler og 41 personer var der fuldt hus i lokalerne.

Keld fortæller om sine ture

Fredag aften fortalte Keld Kortegaard detaljer fra mange af sine ture i camper og på motorcykel rundt om i den store verden. Bl.a. fik vi lidt indsigt i Russernes “miljøvenlige” måde at skifte olie på biler, hvor man bare lod den gamle olie løbe ud på jorden og videre ud i en lille bæk der endte ude i Østersøen.

Keld lærer os nyt og minder os om det vi troede vi huskede.

Lørdag formiddag stod i teoriens tegn. Inde i køreskolens teori lokale fik vi en grundig gennemgang af mange af de færdselsregler og kørselsteoretiske forhold som vi nok alle har kunnet på fingrene engang, men som mange af os jo har “glemt” undervejs gennem årene – bl.a. forholdene mellem fart, reaktionslængde, og bremselængde. Det var rart at få genopfrisket.

Keld fortæller os om Mors på vores rundtur.

Lørdag eftermiddag tog Keld dem der havde lyst med på en rundtur af Nordmors. Desværre var vejret ikke med os, så nogle valgte at blive tilbage og passe på pladsen. Vi kørte i egne biler rundt på de små veje, og der var en del af de lokale der kiggede lidt da en kortege af omkring 15 store campere kom kørende af de små, snogede veje ude på landet – anført af Keld i en lille bitte Renault Twizy el køretøj (knap en bil).

Ejerslev havn

Da vi gjorde holdt ved Ejerslev havn viste det Danske efterår sig fra sin trælse side med kraftige regnbyger, men en del af os trodsede regnen og gik en tur rundt om lagunen og betragtede molers skrænterne på nært hold.

Lagunen ved Ejerslev havn med molers skrænterne.
Så festes der.

Lørdag aften stod så i fødselsdagens tegn. Der blev hygget og festet med fællessang og små, sjove fortællinger. Da vi alle havde spist, tryllede Jytte pludselig en lækker æblekage og portvin frem til dessert, så jeg tror ikke nogen gik sultne eller tørstige hjem til bilerne.

Fødselsdags æblekagen stod pludselig på bordet. MMums.
10 km. ekstra i timen blev meget alvorligt for de to “fodgængere”.

Søndag formiddag var der praktisk demonstration af fartens betydning i trafikken. Endelig var vejret med os, og paraplyer og regntøj kunne blive inden døre. Her viste Keld os hvor stor betydning farten havde for udkommet af en pudselig opstået situation i trafikken. De to “frivillige fodgængere” skulle under normale omstændigheder nok have været en tur på hospitalet (eller værre) da Keld satte farten 10 km. op. De to her var dog ret robuste, så de klarede den.

Der var stor interesse for demonstrationerne, og vi fik nok alle en del at tænke på i forhold til at begå os i trafikken i vore stor biler. For der er også markant forskel på hvordan en lille personbil og en stor bil reagerer på en pludselig opstået situation. I nedenstående video kan I se forskellen på hvordan en lille personbil og en bil med totalvægt på 3500 kg. ( her dog uden læs) reagerer – med samme hastighed – i først en undvigemanøvre og så i en glat kurve.

Efter denne øjenåbner kunne vi sige tak til Keld for et rigtigt godt træf som han leverede både rammerne og det meste af indholdet til, og vi kunne sige tak til alle de engagerede deltagere i træffet, som jo er nødvendige for at et træf bliver vellykket. Efter de sædvanlige farvel og på gensyn kørte vi alle hver til sit med nyt/genopfrisket viden om hvordan vores biler opfører sig.

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

14/09/2020
Autocampere sviner IKKE | Danmarks Frie AutoCampere

Autocampere rydder op

Den 19. september har du mulighed for at deltage i en affaldsindsamlingsdag, hvor vi som brugere af Danmarks parkeringspladser ... See more

Kom og vær med til affaldsindsamling lørdag d. 19/9 kl. 10.00 i Kolding og Frederikssund. I DFAC har vi hvert år i agurketiden noteret de ... See more

10/09/2020
Ny AC plads: Hirtshals | Danmarks Frie AutoCampere

Hirtshals – Ny Autocamper plads

Den nye autocamperplads i Hirtshals er indviet.
Den ligger i gåafstand til bymidten med shopping, indkøb, ... See more

Hirtshals – Ny AC Plads Autocamperpladsen i Hirtshals, som lå mellem Jyllandsgade og Doggerbanke på den såkaldte Stolzes plads blev for nylig ... See more

05/09/2020

Når turen går til udlandet, er her en lille smart app, der viser de vigtigste trafikregler i de respektive lande.

04/09/2020
Ny AC-plads: Hjemsted | Danmarks Frie AutoCampere

Ny autocamperplads på vej

Hjemsted Oldtidspark er ved at blive omdannet til en superlækker autocamperplads med plads til 254 enheder, forventes at ... See more

Hjemsted – drømme bliver til virkelighed 9 mænds drømme om at gøre Hjemsted Oldtidspark til en superlækker autocamper campingplads er nu ... See more

« 1 of 6 »

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:00AFLYST - 5 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X