Autocamperejere udlever drømmen!

Blandt både i Tårs havn.

Autocamperejere drømmer ikke om at rejse
– vi udlever drømmene til daglig

Men i weekenden d. 26-28. april mødes Danmarks Frie AutoCampere i Farum Arena for at være sammen og for at holde Forårsmøde, diskutere hvordan foreningen skal udvikle sig og give bestyrelsen feedback på deres daglige arbejde. Vi nyder hinandens selskab og holder en dejlig middag med musik lørdag aften, og både fredag og søndag fortæller medlemmer om spændende autocamperrejser langt fra Danmark– men det centrale for weekenden er vores Forårsmøde.

Det er IKKE en generalforsamling – for denne foregår ca. 14 dage efter i DFAC´s debatforum ”FritForum” og strækker sig over 5 dage, så medlemmerne kan deltage, uanset hvor i verden de er. I FritForum er også debatten op til generalforsamlingen – for de medlemmer (med ca. 35 autocampere), der kommer til Forårsmødet er kun en mindre del af medlemmerne i Danmarks næststørste autocamperforening, hvor den demokratiske medbestemmelse og medvirken i foreningens dagligdag er mindst lige så vigtig.

Året rundt er de ca. 350 medlemmer på vejene rundt om i Europa og de tilstødende lande. Også Australien og USA er populære rejsemål – normalt dog i en lejet autocamper. I dagligdagen mødes vi på FritForum, ind i mellem ved mindre og ofte spontant arrangerede træf samt både planlagt og tilfældigt på kønne steder i Danmark eller i udlandet. Tilfældigt at møde et andet foreningsmedlem på Europas syd-vestligste punkt, Sagres i Portugal – ja, det sker også!

Hvorfor organiserer man sig i Danmarks Frie AutoCampere (DFAC) ? – Jo, det gør man, fordi det er den mest aktive autocamperforening i Danmark, og fordi DFAC´s bestyrelse og aktive medlemmer dagligt arbejder på alle politiske og praktiske niveauer for at autocampere og deres ejere/brugere får bedre vilkår og bliver budt velkommen i Danmark. På trods af, at autocamperturismen er den hurtigst voksende turistform i Europa, at rejseformen er én af de mest miljøvenlige og at autocamperturister lægger et ganske pænt beløb, hvor de kommer frem, har denne rejseform endnu ikke særlig gode vilkår i Danmark. Der sker nu fremskridt både i form af bedre lovgivning, i form af, at lovgivningen efterhånden overholdes og fordi kommunerne rundt i landet får øjnene op for fordelene ved autocamperturisme – ofte godt hjulpet af kommunens handlende.

En autocamper er IKKE ”en campingvogn med motor” og hører derfor ikke naturligt til på en campingplads. Autocampere er i Danmark indregistreret som personbiler (type M1) og må parkere på lige fod med alle andre personbiler – dvs. med politiets ord ”med måsen i båsen”. Vi ER lidt større end andre personbiler, og først sidste år fik vi indført en særligt stor parkeringsbås i Vejdirektoratets vejledninger, så både vi og nabobilen kan åbne dørene. Men der er langt endnu til disse større båse ses ved f.eks. supermarkeder og på offentlige P-pladser. Hvis en campingplads har den rette kombination af beliggenhed, pris, fleksibilitet og faciliteter, vil nogle autocamperbrugere også besøge dem.

For autocamperejere er friheden det alt afgørende. Frihed til at køre hvorhen man vil – når man vil, lave planer og lave dem om. Frihed til at parkere bilen – lave mad, sove, bade, læse og i det hele taget bruge sin dejlige bil – hvor man vil og kan – for de forskellige landes love, herunder skiltningen, skal naturligvis overholdes, hvor man kommer frem. Netop muligheden for at kunne parkere og blive natten over ved en spændende by, en smuk udsigt, en rolig skov eller på en P-plads nær den restaurant, man gerne vil spise på, gør, at autocamperlivet tiltrækker flere og flere.

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

27/05/2020
Registrer din autocamper - DA

Når man kører over Storebæltsbroen i Autocamper, har man enten skulle benytte manuel bane eller efterfølgende kontakte Storebælt for at få den ... See more

Tilføj din autocamper (maks 3.500 kg) til din Storebælt Privat-aftale Indtast oplysningerne om din autocamper i formularen nedenfor, så betaler du ... See more

22/05/2020
Frederiksund siger velkommen... | Danmarks Frie AutoCampere

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

Frederikssund kommune har netop opsat autocampervenlig skiltning på 4 dejlige parkeringsområder i den skønne natur. Èn plads har udsigt til ... See more

22/05/2020
Overgangsbestyrelse | Danmarks Frie AutoCampere

Læs om DFACs overgangsbestyrelse her, og hvad der er på dagsordenen for den nye bestyrelse:

https://www.dfac.dk/?p=5774

DFAC har holdt generalforsamlingen d. 9.-13. marts, hvor ca. 1/3 af alle medlemmer med deres stemme bidrog til at vælge nye medlemmer til ... See more

15/05/2020
Fyn er fin! Især Nordfyn | Danmarks Frie AutoCampere

En lille artikel om en autocamper tur i en del af Danmark, der byder Autocampere velkomne:

Hvordan kan du som autocamper medvirke til at andre ... See more

På en tur langs Nordfyns kyst i sidste uge, kom vi forbi skønne og hyggelige Bogense. Der samlede vi en Nordfyn guide for 2020 op og se lige her ... See more

« 1 of 3 »

Juni

22jun(jun 22)12:0024(jun 24)10:00Sct. Hans træf - Knivkær - Korsør - 2020

juli

10julalldayVin - og sommerfest i Osthofen hos Borntaler Hof

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:005 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X