IndholdFormandens hjørneVær med til at gøre en forskel

Vær med til at gøre en forskel

Meld dig ind i DFAC – vær med til at gøre en forskel.

Selvom jeg selv synes at venskaber, træf og hjælp på FritForum er det bedste ved DFAC, så har jeg det nu godt med at være med til at gøre en forskel for dansk autocamperturisme generelt. Også for dem som ikke er med i DFAC. Om føje tid kan du på www.borgerforslag.dk ved at samle 50.000 underskrifter få et forslag behandlet (og måske vedtaget som lov) i Folketinget. Men med den rette argumentation kan du som en del af DFAC’s få hundrede medlemmer gøre det samme. Når vi har medvirket til nedsættelsen af registreringsafgiften for autocampere – og undgået ‘brændstof-strafafgift’ for de billigste vogne, når vi har fået fjernet uskiltede parkeringsbegrænsninger eller når vi giver et løft til dem der vil oprette større kommercielt drevne autocamperpladser, ja så står det at læse her på siden.

Men de ‘små ting’ har det med ikke at finde vej til en bredere information. En af dem er de uforståelige skilte mod autocampere. Eet enkelt ulovligt skilt rettet gør jo ikke hele Danmark autocampervenligt. Men vore medlemmer har indsamlet eksempler der har givet grund til at henvende sig til 32 kommuner. For den enkelte kommune er det ikke en sag med første prioritet, så det kan naturligvis tage sin tid. Alligevel er de påpegede forhold foreløbig rettet i halvdelen af kommunerne. I nogle tilfælde er vi blevet enige med kommunen om, at tale med Naturstyrelsen om skiltningen. I de 16 kommuner er begrænsningen enten fjernet eller indrettet på at en autocamper i færdselsloven betragtes som en personbil. Vi er bekendt med et enkelt sted, hvor skiltene godt nok er blevet ændret til lovlige skilte, men hvor disse reelt indeholder samme begrænsning. Til gengæld er ‘autocampervenlighed’ nu taget op i kommunen på politisk plan. Et andet sted er der direkte blevet skiltet positivt for at byde autocamperen velkommen på egnede p-pladser.

En kommune kan naturligvis ikke være interesseret i at opsætte skilte, der ikke overholder loven. Når der er tvivl om hvad der er ret, så taler vi af og til med Vejdirektoratet. I kommunerne afstemmes skiltningen (som den skal ifølge loven) med politiet. En enkelt kommune – Gribskov – er vendt tilbage til os med informationen om at den påpegede skiltning ifølge politiet ganske vist ikke var i orden, men – citat – “På forespørgsel om hvorvidt vi som kommune er forpligtet til at fjerne de opsatte tavler er svaret (fra politiet), at det er vi ikke, men tavlerne kan ikke håndhæves som gældende juridisk” – ved vores forespørgsel til Nordsjællands Politi blev dette dog afklaret som en misforståelse, og skiltene fjernes nu.

Det bliver nemmere og nemmere for autocamperfolket at færdes trygt i Danmark uden frygt for at overse eller misforstå gældende regler. Det er vigtigt for os, at når autocamperbrugere vælger en speciel autocamperplads/campingplads, så er det på grund af beliggenheden, miljøet eller faciliteterne og ikke fordi parkeringsregler og forordninger er uigennemskuelige.

Som det ses er arbejdet i DFAC – Danmarks yngste og næststørste autocamperforening – omfattende og bredt favnende. Nogle synes træffene er det bedste. Mange lægger meget vægt på vores aktive forum. En del har ‘samlet’ tvivlsomme færdselstavler og alle kan på FritForum bidrage til hvordan vi i DFAC bedst muligt arbejder for ‘et autocampervenligt Danmark’. Vil du være med, så søg om medlemsskab på https://www.dfac.dk/?page_id=23

Med camperhilsen

Henrik – formand DFAC

Tidligere artikel
Næste artikel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC