Presse materialeNedsættelse af registreringsafgiften

Nedsættelse af registreringsafgiften

21. september 2017

 

Skatteministeren får gennemført løfte til DFAC

I brevet fra 8. januar 2017 lovede skatteministeren DFAC at autocampere ville få andel i den en eventuel kommende nedsættelse af registreringsafgiften. Selvom autocampere var nævnt i de to seneste nedsættelse (fra 180 til 150% og derefter ved forhøjelsen af skalaknækket) så gjaldt denne nedsættelse i praksis ikke autocampere på 60% afgift. Ved DFAC’s vedholdenhed fik vi så det tidligere omtalte løfte.
Men holder et politikerløfte? I denne situation var regeringsudspillet om nedsættelse til 100% jo ikke politisk muligt. Men når man ser, hvad der er opnået enighed om, så er det næsten ordret en gentagelse af DFAC’s argumentation:

Reglerne for autocampere betyder, at når registreringsafgiften nedsættes for personbiler, så omfatter dette også autocampere. I praksis betales dog alene minimumsafgiften på 60 pct. for mange autocampere, og disse køretøjer har ikke opnået nogen lempelse i afgiften ved de seneste to nedsættelser af registreringsafgiften.Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at nedsætte minimumsafgiften for autocampere til 45 pct.

Lovforslaget er på trapperne, og DFAC følger naturligvis nøje med. Det forventes ikke at brændstoføkonomi vil indgå i autocamper-afgiften på nu 45%, men det må tiden vise.  Sagen vil løbende overfor medlemmer blive fulgt til dørs på www.fritforum.dfac.dk, men arbejdet vil naturligvis komme alle til gavn – bortset fra de få, der står overfor at sælge deres et eller to år gamle autocamper.
Også et  andet af de punkter DFAC har arbejdet med er på vej til at blive forbedrede, idet der er enighed om en takstnedsættelse på persontransporten over Storebælt på 25 pct. Her har vi naturligvis opmærksomheden henledt på  at vi igen nok igen må påpege at en autocamper er en personbil. Det er der i øjeblikket kun delvis forståelse for.
Alt i alt kan man dog være tilfredse med at der også på Tinget lyttes til gode argumenter, selvom DFAC ikke er den  største interesseorganisation
Læs yderligere

———————————————————-

Danmarks Frie AutoCampere   www.dfac.dk
Henrik Krebs, formand  (K-N3)
hk@dfac.dk

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC