Demokrati i praksis

ExGF“Danmarks mest demokratiske forening”. Det er da lidt af en påstand, men ikke desto mindre er det, hvad bestyrelsen i Danmarks Frie AutoCampere bliver ved med at påstå. Eller i al fald den mest demokratiske autocamperforening.

Der er næppe tvivl om at det har været stifternes hensigt, at give plads for mest muligt demokrati. Vores generalforsamlinger sker af samme årsag over internettet. Det er måske set før, men hovedregelen er stadig at man henviser medlemmerne til at møde op fysisk (eller sende en person der medbringer en fuldmagt). Sloganet lyder igen og igen: “Hvis du vil have indflydelse, så mød op på generalforsamlingen”. Men hør nu – vi er forenede om interessen i at være bortrejst. Spanien, Sverige, Nordkap – you name it. Skulle vi så kalde folk hjem hvis de vil have indflydelse? Nej da!

Men er det ikke bare smukke ord? Er der realiteter bag? Det vil tiden vise. Nu for første gang med tal på. Et af DFAC’s bestyrelsesmedlemmer har valgt at fratræde og der skal vælges et nyt. Det sker efter vedtægterne ved en ekstraordinær generalforsamling. Foreningens første. Der er to medlemmer der har været villige til at opstille – begge er efter min personlige vurdering yderst kvalificerede.

Og umiddelbart tegner det godt. Her 78 timer før valget slutter er der afgivet 93 stemmer. Dette tal stiger, men allerede 93 stemmer er mere end nok til at stemme en meget større forening ud af Autocamperraadet og dermed Campingrådet. Så allerede nu kan jeg afsløre valgets resultat: DFAC har vundet valget som (en af) Danmarks mest demokratiske foreninger. Taberen? Indspistheden, lukketheden og den manglende jordforbindelse har tabt.

Men giv den nu en skalle: Vi skal op over 60% deltagelse!. Medlemmer – klik her for at gå til afstemningen.

Camperhilsen
Henrik
Formand, Danmarks Frie AutoCampere.

Hent DFAC´s foldere her

DFAC Camperservice: Find en tømmestation

Find os på Facebook

11/07/2020
Billeder fra Danmarks Frie AutoCamperes opslag

Holstebro Kommune er blevet færdige med 4 nye pladser til AC i Holstebro ved Coop Kvickly, Sønderbrogade, indkørsel overfor museet.

02/07/2020
AC i Silkeborg | Danmarks Frie AutoCampere

Silkeborg og søhøjlandet er jo et smukt sted i Danmark.
Især i Silkeborg har det indtil nu været op ad bakke, hvis man vil parkere sin ... See more

Med autocamper til Silkeborg. Som det sikkert er de fleste bekendt, har DFAC gennem lang tid arbejdet for at få skabt bedre forhold for autocampere ... See more

02/06/2020

Som skrevet om tidligere, er der nu er kommet 4 nye autocamperpladser i Frederikssund kommune, hvor der er opsat skilte, så man kan se, at ... See more

27/05/2020
Registrer din autocamper - DA

Når man kører over Storebæltsbroen i Autocamper, har man enten skulle benytte manuel bane eller efterfølgende kontakte Storebælt for at få den ... See more

Tilføj din autocamper (maks 3.500 kg) til din Storebælt Privat-aftale Indtast oplysningerne om din autocamper i formularen nedenfor, så betaler du ... See more

« 1 of 4 »

juli

10julalldayAFLYST - Vin - og sommerfest i Osthofen hos Borntaler Hof

august

28aug(aug 28)12:0030(aug 30)12:00AFLYST - Nørkle træf

oktober

09okt(okt 9)10:0011(okt 11)12:005 års fødselsdag

Arkivstof

Sikkerhedscertificat

SiteLock

X