IndholdFormandens hjørneDemokrati i praksis

Demokrati i praksis

ExGF“Danmarks mest demokratiske forening”. Det er da lidt af en påstand, men ikke desto mindre er det, hvad bestyrelsen i Danmarks Frie AutoCampere bliver ved med at påstå. Eller i al fald den mest demokratiske autocamperforening.

Der er næppe tvivl om at det har været stifternes hensigt, at give plads for mest muligt demokrati. Vores generalforsamlinger sker af samme årsag over internettet. Det er måske set før, men hovedregelen er stadig at man henviser medlemmerne til at møde op fysisk (eller sende en person der medbringer en fuldmagt). Sloganet lyder igen og igen: “Hvis du vil have indflydelse, så mød op på generalforsamlingen”. Men hør nu – vi er forenede om interessen i at være bortrejst. Spanien, Sverige, Nordkap – you name it. Skulle vi så kalde folk hjem hvis de vil have indflydelse? Nej da!

Men er det ikke bare smukke ord? Er der realiteter bag? Det vil tiden vise. Nu for første gang med tal på. Et af DFAC’s bestyrelsesmedlemmer har valgt at fratræde og der skal vælges et nyt. Det sker efter vedtægterne ved en ekstraordinær generalforsamling. Foreningens første. Der er to medlemmer der har været villige til at opstille – begge er efter min personlige vurdering yderst kvalificerede.

Og umiddelbart tegner det godt. Her 78 timer før valget slutter er der afgivet 93 stemmer. Dette tal stiger, men allerede 93 stemmer er mere end nok til at stemme en meget større forening ud af Autocamperraadet og dermed Campingrådet. Så allerede nu kan jeg afsløre valgets resultat: DFAC har vundet valget som (en af) Danmarks mest demokratiske foreninger. Taberen? Indspistheden, lukketheden og den manglende jordforbindelse har tabt.

Men giv den nu en skalle: Vi skal op over 60% deltagelse!. Medlemmer – klik her for at gå til afstemningen.

Camperhilsen
Henrik
Formand, Danmarks Frie AutoCampere.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC