CR og Kommunerne

Campingrådet (2012): “Det går rigtig fint med CR’s aftaler med kommunerne

F-Camping og Ankestyrelsen (2017): “Kommuner samarbejder ulovligt med Campingrådet”

Danmarks Frie AutoCampere (DFAC) blev skabt i en omskiftelig tid hvor tre mennesker i Autocamperraadet (ACR) – kun med et enkelt DACF-bestyrelsesmedlems vidende – meldte ACR ind i Campingrådet (CR). CR havde i mange år benyttet bl.a. indtægter fra salg af de såkaldte campingpas til at modarbejde den Frie autocamperturisme. ACR talte direkte i en trepartssamtale med CR og ministeriet om et minimum antal pladser før der kunne stilles krav om campingpas. Derfor blev det en del af DFAC’s vedtægter at foreningen er imod ethvert krav om campingpas på autocamperpladser.

Denne anstødssten med campingpas blev stort set fejet af vejen med Konkurrencestyrelsens indgriben – dfac.dk.

Men ligesom CR har forsøgt at infiltrere autocamperforeningerne, så har de også med større held og gennem længere tid givet mange kommuner indtryk af at de var en halvoffentlig institution til kontrol og regulering af al campingaktivitet – med hovedvægt på campingaktivitet omkring alle campingpladser. Et DFAC-medlem Anette (0034) har med stor ildhu gennem mange år arbejdet på at afdække dette forhold og rydde op. Bl.a. har hun fået aktindsigt i en lang række kommuners arbejde med CR og campingpladserne. De uregelmæssigheder dette desværre har afsløret har Ankestyrelsen (tidligere Tilsynsrådet) henholdsvis Erhvervsstyrlsen nu på Anettes foranledning tydeligt påpeget er uacceptable. Se http://www.f-camping.dk/

Hvad er der tilbage af CR? Jo – en funktion med de normale og naturlige aktiviteter for en brancheforening. Ingen kan have noget imod at de støtter medlemmerne. Man kan heller ikke have noget imod at de forsøger at påvirke politikerne, så længe det sker på ærlig vis. Det gør vi også i DFAC. Men CR har nu en særlig måde at udtrykke sig på – “Danske Campingpladser” betyder kun de pladser, der er tilknyttet CR. “Konkurrenceforvridning” betyder al aktivitet, der ikke giver direkte indtægt til campingpladser tilknyttet CR. Det er ikke uden grund at Anette kan påvise at mange kommuner har tillagt CR en autoritet de ikke har.

En anden aktivitet synes også på overfladen særdeles legitim. Nemlig det fælles markedsføringssamarbejde. Men her er stadig betænkelige forhold. Bl.a. det tætte samarbejde med den særlige statsinstitution VisitDenmark, der er på finansloven med 100 millioner kroner. Ved messer i udlandet står der medarbejdere under VisitDenmark’s skilt der kun markedsfører CR’s campingpladser.

Kan vi autocamperinteresserede ikke bare lade CR vildlede lige så meget omkring camping som de vil? Har det indflydelse på mulighederne for det Frie autocamperliv? Ja det har. I det CR kalder “Tøndermodellen” indgår aftale med kommunen om opsætning af autocamperfjendtlige forbudsskilte. Nu har Tønder kommune så skiftet holdning og opgivet forbudsskiltene og samtidig melder campingpladsen om et stigende besøgstal på deres autocamperplads. Win Win.

Alt tyder på, at Campingrådet vil fortsætte med at bruge tvivlsomme metoder til at modarbejde den Frie autocamperturisme, så derfor er der fortsat grund til at holde øje med deres aktiviteter.  Det kan vi godt gøre samtidig med at vi kører Europa tyndt, at vi sidder under 100 millioner stjerner et sted i Europa og kæmper med et andet problem:  at få den f…… pizza til at blive sprød i grillen uden at blive sort.  God fornøjelse i autocamperen til jer alle.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC