Presse materialeTønder kommune ændrer kurs

Tønder kommune ændrer kurs

DFAC-indsats gør Tønder autocampervenlig

D. 29-7-2016 kunne man i Ugeavisen Tønder side 11 læse, at det var forbudt at parkere med autocampere mellem kl. 22:00 og 06:00 på byens parkeringspladser. I går, d. 4-7-2017 kunne vi i samme avis læse, at nu er det lovligt for autocampere, at parkere på alle offentlige p-pladser i byen, også om natten, helt på linje med andre personbiler. Hvorfor denne positive kursændring set fra en autocamper-turists synspunkt?

DFAC indbragte i november 2015 justitsministeriets tolkning af færdselsloven for ombudsmanden og fik medhold. Denne ændrede tolkning indarbejdes – langsomt – i kommunernes parkeringsbekendtgørelser. Nu også i Tønder. Det har netop betydet, at autocampere på op til 3500 kg. totalvægt har samme parkeringsrettigheder som andre personbiler.

DFAC har fortsat arbejdet med at få kommunernes modtagelse af autocampere i overensstemmelse med loven, og dermed forståelig for autocamper-kørerne. Således har vi også henvendt os til kommunerne om deres stærkt varierende skiltning. Herunder også sendt konkrete eksempler til Tønder Kommune. Nu er forbudsskiltene fjernet, og det er en meget positiv udvikling.

Tønder Kommune har også opdaget sammenhængen mellem det at stille gode forhold til rådighed for autocamper turisterne og antallet af besøgende autocampere i byen. Jo bedre forhold jo flere turister. Og, iflg. artiklen i Ugeavisen Tønder, så smitter det også af på autocamper-betalingspladsen i Tønder, som oplever et stigende antal besøg. DFAC´s medlemmer oplever det samme når vi rejser i udlandet. Der hvor der er gode forhold for autocampere, holder der ikke bare mange autocampere på autocamperpladser og p-pladser, men også på den lokale campingplads. Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til.

Ja. DFAC var måske for hurtig for næsten et år siden, da afgørelsen om ligestilling faldt, til at erklære det ”en stor dag”, men Tønder er et af eksemplerne på, at det nytter. Stor cadeau til Tønder Kommune.

Se hele artikel serien i Ugeavisen Tønder her på side 14 og 15. Her er der interview med Kenny Andersen og Egon Nowak, begge medlemmer af DFAC (og ikke DACF som fejlagtigt nævnt i artiklen).

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC