Le Mans 2017

John Ahrenkiel har lavet denne reportage om den tur som han og Kim Dupont, begge DFAC medlemmer, havde arrangeret til 24 timers løbet i Le Mans i juni 2017. 5 af de 13 vogne der deltog i turen var med medlemmer af DFAC.

Autocampertur til Le Mans

af John Ahrenkiel

Byen Le Mans 200 km sydvest for Paris, er mest kendt for det årlige 24 timers motorløb, og det er da også det, der lokker over 250.000 mennesker til byen hvert år. Der kommer tilskuere fra hele Verden, men af udlændinge er englændere og danskere de mest talrige. En stor del er indkvarteret på forskellige midlertidige camps i området, og der er næppe et ledigt areal at opdrive til udvidelse. Der har altid været mange danske tilskuere til Le Mans, men det fik et vældig løft da Tom Kristensen startede sin store karriere, med 9 sejre i 18 løb, hvilket er rekord. Selv om Tom er stoppet med Le Mans, kommer der stadig mange danske tilskuere. Min gode ven Kim Dupont, som stiftede FB gruppen “Autocamper folket”, er tidligere professionel racerkører, men dog ikke på Le Mans. Han har overværet 20 Le Mans løb, og fik den ide at lave en fælles tur derned i 2016, og i 2017 gentog vi i fællesskab arrangementet. Le Mans er meget andet end motorløb, og der er tale om en folkefest af dimensioner. I modsætning til andre sportsbegivenheder hersker der fred og fordragelig blandt tilskuere, og selv om der bliver konsumeret en del alkohol, er der ikke ballade, som vi kender det fra fodbold.

Sådan forløb vores tur

Kort over banen

Søndag: Billetterne bestilte vi i forvejen, både til campen og til tilskuerpladserne, men da det ikke er muligt, at reserve et bestemt areal, så ankom de første 6 vogne allerede en uge før løbet, for at vi kunne få de bedste pladser. Efter at have kørt på den del af banen, der er offentlig vej, fik vi afmærket et område, hvor alle 13 vogne og vores store partytelt kunne være. Campen hedder Bausejour og ligger på inderkredsen ved Porsche kurven, så vi havde 1 minuts gang til banen, hvor man har en fantastisk udsigt fra en jordvold. Det er muligt at medbringe stole og parasoller, og trænger man til at hvile ører og øjne, ja så er der 1 minuts gang tilbage til vognen.

Mandag: Mens damerne var på indkøb, holdt mændene rejsegilde i teltet, og vi fik ordnet næsten hele Verdens situationen. Om aftenen var der spontan hygge i teltet, og vi lærte hinanden at kende.

Teltet rejses

Tirsdag: Nogle valgte at udforske området på egen hånd, i bil, på cykel eller til fods, mens andre blev på campen for at modtage flere vogne. Tirsdag aften på ny spontan hygge i teltet, da der var kommet flere til.

Spontan hygge

Onsdag: Fælles travetur for interesserede til “landsbyen”, som området ved tribunerne kaldes. Da der ikke er voldsom mange mennesker onsdag formiddag, er der gode muligheder for se det kæmpe Setup, som arrangementet udgør. Der er boder hvor alt kan købes, og TV er ved gøre klar. Der opføres en mængde midlertidige bygninger til VIP områder, cafeer og restauranter. Desuden var vi rundt at se tribuner og de berømte sving i målområdet, og der blev også tid til årets Le Mans bryg. Om eftermiddagen var der fri træning, så vi fik en forsmag på farten, og lyden fra banen. Om aftenen foregik de første tidskørsler, og vi begyndte at gætte på favoritter. Aftenskaffe i teltet og velkommen til flere.

Tur til Landsbyen

 

Torsdag: Forskellige motorløb på banen herunder naturligvis tidskørsler for Le Mans feltet. Men ellers en dag på egen hånd (cykel) i området. Det var også interessant at gå en tur rundt på de forskellige camps, og se folks kreativitet ved opbygning af lejre.

Vores camp

Fredag: Pitwalk, som er meget interessant, men også populært, så hvis man vil se alle 60 vogne, tager det et par timer. Der køres ingen løb fredag, så det er muligt at cykle en del af den 13 km lange bane, men af sikkerhedsmæssige årsager, er det ikke længere muligt at cykle gennem målområdet. Fredag aften party i teltet for alle 29 deltagere.

Pitwalk

Lørdag: Le Mans 2017 gik i gang kl 15:00, og folk valgte forskellige steder at se starten. I løbet af dagen og aftenen cirkulerede vi rundt til de gode udsigtspunkter enten til fods, på cykel, med et lille lokal “tog” eller shuttlebus.

Indianapolis svinget

Søndag: Nogle cyklede til Mulsanne langsiden og svingene Arnage og Indianapolis, hvor man får et godt indtryk af farten og kørernes færdigheder. Det er også muligt at gøre ophold ved de mange storskærme, både ude på ruten og i målområdet. Løbet sluttede kl 15:00, og de første startede hjemturen (de arbejdsramte). Andre blev og hjalp med at pakke teltet ned og rydde op i området, så vi kunne være klar til at køre hver til sit mandag morgen.

Vi er klar i Porsche kurven

 

Selv om motorsport måske ikke lige er topfavoritten, så kan man sagtens få en fin tur til Le Mans 24, og det kan jo kombineres med andre mål i Frankrig. Langt fra alle i gruppen var interesseret i motorsport, men var alligevel meget glade for oplevelsen. Hele arrangementet var også lavet med henblik på, at alle kunne gøre, som de havde lyst. Vi havde en fantastisk hyggelig uge, og der blev knyttet nye venskaber.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC