Presse materialeMere fart på store autocampere og busser

Mere fart på store autocampere og busser

DFAC har modtaget denne interessante pressemeddelelse fra Trafikministeriet.

Regeringen (V, LA, K) og Dansk Folkeparti vil gøre det lettere for campister, buschauffører og passagerer at komme hurtigere frem i trafikken. Partierne vil derfor forenkle reglerne om hastigheder for campingbiler og busser, så de kan køre op til 100 km/t på motorvejene.

Der har længe været et ønske fra branchen om, at reglerne om hastigheder for campingbiler og busser bliver revideret og forenklet. Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har derfor med opbakning fra en samlet blå ordførerkreds bedt Færdselsstyrelsen om at lave en ny bekendtgørelse, som tillader campingbiler (3.500 kg-7.500 kg) at køre op til 100 km/t på motorvejene og 80 km/t på motortrafikvejene. Samtidig har ministeren bedt Færdselsstyrelsen om at forenkle den eksisterende ordning for busser.

– Jeg er meget glad for, at vi kan efterkomme branchens ønske og gøre det lettere for dem at komme rundt i landet. Ved at sætte hastighedsgrænsen op kan vi skabe mobilitet, uden at der bliver gået på kompromis med færdselssikkerheden, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Med indførelsen af den nye ordning bliver det muligt for campingbiler at blive godkendt til Tempo 100-kørsel gennem individuelt syn eller uden syn ved forhandleren af den nye EU-typegodkendte campingbil. Samtidig vil busser, der indregistreres efter de nye reglers ikrafttræden, uden synsprocedure kunne registreres i køretøjsregister (DMR) med tilladelse til Tempo 100-kørsel på betingelse af, at bussen har en gyldig EU-typegodkendelse og ikke er indrettet med ståpladser.

Ifølge Færdselsstyrelsen er langt de fleste busser EU-typegodkendte, når de i dag registreres for første gang. Det betyder, at de opfylder EU-rettens bestemmelser om bussers indretning og udstyr. Og så er køretøjerne kendt sikkerhedsmæssigt egnet til kørsel med 100 km i timen, hvilket også udtrykkeligt fremgår af den enkelte bus’ tekniske dokumentation.

Bekendtgørelserne vil blive sendt i høring i efteråret 2017 og forventes at træde i kraft den 1. januar 2018.

– Jeg glæder mig til at modtage offentlighedens bemærkninger til forslaget og til, at reglerne kan træde i kraft. Der er nemlig ingen tvivl om, at det vil gøre en stor forskel i branchens hverdag, og at vi andre trafikanter også vil kunne mærke det, når vi bevæger os rundt på vejene, slutter Ole Birk Olesen.

Danmarks Frie AutoCampere  hilser dette tiltag velkomment. Ikke fordi vi vil opfordre vore medlemmer til at køre på motorvej med 100 km/t – snarere vil vi foreslå, at man kunne da også finde de små sogneveje og i fred og ro nyde landskab og land. Men vi hilser muligheden for at vælge velkomment. En autocamper ligner mere en personbil end en bus/lastbil.

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC