IndholdArrangementerHip Hurra og tillykke med os -

Hip Hurra og tillykke med os –

dsc_3615_4

Hip Hurra og tillykke med os
1 års Fødselsdagsfest på Krengerup Gods

Krengerup Gods på Fyn blev rammen om Danmarks Frie AutoCamperes første fødselsdagsfest, hvor 43 medlemmer i 22 autocampere mødtes på gårdspladsen på for at fejre fødselsdag. Og det blev gjort med manér!

dsc_3644_1I bygningerne ved godset ligger Skoda-museet og Hørvævsmuseet, der begge drives af frivillige – et kæmpe arbejde! Ikke mindst efter at bindingsværksladen, der nu rummer Skoda-museet http://www.skodamuseum.dk/pages/ blev ødelagt af orkanen i 1999. Den er genopbygget og indeholder meget spændende eksemplarer af Skoda´er – dsc_3580_2ikke mindst dén Skoda (ved navn Oda), der med 3 unge mænd i 2015 kørte hele vejen fra Sydengland over Prag, Bukarest, Tyrkiet til Mongoliet og retur igen over Novosibirsk, Polen og Letland til Danmark: 21.135 Km på 6 uger!.

Vi fik set, at en Skoda ikke blot er en Skoda – men at Skoda er bygget både som spændende sportsvogn, politivogn, som militærkøretøj med brændeovn, som camper – med telt på taget, som ambulance og i mange, mange andre udgaver. Bygningen var utroligt flot genopført i oprindelige materialer.

dsc_3596_3På Hørvævsmuseet http://hvm-krengerup.dk/ fik vi syn for, at hulkortene blev brugt til vævning længe før de indgik i databehandling. Hulkort, sirligt og præcist sat op i lange baner, bestemmer mønsteret i duge og stoffer. Sætningen af hulkortene er en tidskrævende affære, og det er ikke mindre tidskrævende at ”tråde væven” med de mange tusinde tråde – og at forlænge disse med et særligt vævestik, når rullerne løber tomme.

Der var mekanik i lange baner, der gjorde det muligt helt eller delvist at automatisere vævningen – men det hele starter med hør, en sejlivet plante, der normalt har yndige blå blomster.

Efter rundvisningerne, der foregik i hold, så alle kunne se, høre og spørge, mødtes vi i Hørvævsmuseets cafe med egen mad og drikke. Medlem nr. 1, Egon Nowak, havde været generøs og donerede en del drikkevarer til deling, og der var flere andre, der supplerede.

Arrangør af hele festen var vores nye bestyrelsesmedlem Werner, der ud over arrangementet også havde entreret med flere givere om fødselsdagsgaver til de deltagende. Desuden havde Werner personligt bagt lækker fødselsdagskage til hele forsamlingen!

dsc_3625_5

 

Tak til Werner for et fantastisk arrangement!

Jytte Jakobsen

 

 

Tidligere artikel
Næste artikel

BLIV INFORMERET

Du modtager - information når der sker vigtige ting i ind- og udland, som vedrører dig som autocamperejer.

Du modtager ikke - foreningsnyt og anden information som kun vedrører foreningen

Du modtager ikke - reklamer

Tilmeld dig her

Du kan - til enhver tid selv afmelde dig listen igen

Seneste nyt

Newspaper WordPress Theme

Læs også

DFAC